|

Cevap verme sulandır

Yeni Şafak’ın 15 Temmuzdarbe girişiminde ABD FETÖ işbirliğini deşifre eden haberi ABD’de paniğe yol açtı. Emekli Orgeneral John Campbell’in darbeyi bizzat hazırlayıp yönettiğine ilişkin yöneltilen sorulara açıklık getiremeyen ABD’li yetkililer kaçamak cevaplar vermekle yetindi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:32 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) işbirliğinin deşifre edilmesinin yankıları sürüyor. Yeni Şafak'ın manşetten duyurduğu haberde Orgeneral John Campbell'ın kanlı isyanı bizzat hazırlayıp yönettiği ortaya konulmuştu. Habere ilişkin açıklama yapan Campbell ve ABD'li yetkililer, ayrıntılı cevap vermektense meselenin ciddiyetinden uzak açıklamalar yapmakla yetindi. Konuya ilişkin bir soru üzerine ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, “O haberi gördüm. Campbell'ın cevabını da gördüm. Başka biri daha iyi cevap verebilir miydi, emin değilim. Campbell'in bir şekilde böyle bir şeyin içinde olduğunu dile getiren absürd bir haber. Kendisi benim dostum ve şu anda birçok şey yaptığını fakat bunların arasında Türkiye'de bir darbe planlamak olmadığını biliyorum" dedi.



YALANLAYAMADILAR


Ayrıca Dunford'un, “Bu haberin nereden geldiğini de gerçekten bilmiyorum" yönündeki cevabı ise bir şeyleri gizlemekte olduklarının itirafı şeklinde yorumlandı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kendisini geçen hafta iki kez aradığını söyleyen Dunford, darbe girişiminin başta IŞİD'le mücadele ve iki ülke arasındaki askeri ilişkileri nasıl etkileyeceği konusunda ise yine Akar'ın Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de daha geniş çaplı bir işbirliğine olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirttiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörleri arasında gösterilen General Campbell da hakkında yazılanlara açıklık getiremedi. Haberle ilgili Wall Street Journal Gazetesi'ne konuşan Campbell, “Bu tamamen saçmalık... Yanıt bile gerektirmiyor" şeklinde kaçamak açıklamalarda bulundu. Öte yandan ABD'nin resmi makamları tarafından halen resmi bir açıklama yapılmadı.











#FETÖ
#Darbe girişimi
#John Campbell
8 yıl önce