|

CIA Başkanı: Riyad Tel Aviv ortak çalışıyor

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo, Kaliforniya'da düzenlenen Reagan Ulusal Savunma Forumu'ndan, İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani’ye, Irak’taki Amerikan çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıdan Tahran’ın sorumlu tutulacağına dair bir mektup gönderdiğini doğruladı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:57 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
CIA Başkanı Mike Pompeo
CIA Başkanı Mike Pompeo

Pompeo, yaptığı açıklamada, Süleymani’ye, “İran’ın Irak’ta giderek artan tehditkar tutumu” konusundaki endişelerini ifade eden bir mektup gönderdiğini ancak İranlı komutanın mektubu okumadığını söyledi.

Pompeo, “Mektubu okumayı reddetti. Dürüst olmam gerekirse bu durum kalbimi kırmadı” dedi. Mektupta, Kasım Süleymani ile iletişime geçerek, kontrolleri altındaki güçler tarafından Irak’ta Amerikan çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıdan kendisinin ve İran’ın sorumlu tutulacağını belirttiklerini kaydeden Pompeo, “Onun ve İran liderlerinin bunu en açık şekilde anladığından emin olmak istedik” diye konuştu.

RİYAD-TEL-AVİV ORTAK

Pompeo forumda dikkat çeken bir açıklamada daha bulunarak, Suudi Arabistan, İsrail ve bazı Körfez ülkerinin "terörizmle mücadelede" birlikte çalıştıklarını vurguladı. Pompeo bu işbirliğinin Körfez bölgesini ve Ortadoğu'yu "daha güvenli" hale getireceğini savundu.

#Mike Pompeo
#Kaliforniya
#Kasım Süleymani
#Irak
#Suudi Arabistan
6 yıl önce