|

CIA sahte bayrakla yakalandı

Wikileaks, ABD istihbarat teşkilatı CIA’in, UMBRAGE adı verilen gizli bir ekip kurduğunu açığa çıkardı. Bu grup diğer ülke istihbaratlarının araç ve yöntemlerini taklit ederek ‘sahte bayrak’ operasyonları yaptı ve siber saldırılarda CIA’in parmak izini yok etti. Rus medyası, CIA’in UMBRAGE ekibinin Rusya gibi görünerek ABD seçimlerine ve Demokrat Parti’ye saldırdığını konuşuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 05:54 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
CIA sahte bayrakla yakalandı
CIA sahte bayrakla yakalandı

ABD istihbarat teşkilatı CIA'in cep telefonları, bilgisayar, akıllı televizyon ve otomobillere nasıl sızdığını gösteren 'Vault 7' kodlu Wikileaks belgeleri, CIA'in, UMBRAGE adı verilen gizli bir ekip kurduğunu ortaya çıkardı. Wikileaks, bu grubun diğer ülke istihbaratlarının araç ve yöntemlerini taklit ederek 'sahte bayrak' operasyonları yaptıığını ve siber saldırılarda CIA'in parmak izini yok ettiğini savundu.





Wikileaks'e göre, UMBRAGE ekibi sayesinde CIA saldırılardan sonra arkasında bu zararlı yazılımları geliştiren grupların parmak izini bırakarak dikkatleri kendi üzerinden başka yerlere çekiyordu. CIA, başka siber casusluk gruplarının ürettiği zararlı yazılımların bir parçasını “çalıyor” ve onu başka araçlarla birleştirerek anonim yeni bir yararlı yazılım üretiyordu. Bu yazılımla yapılan saldırının ardından geride kalan izler ise ilk sahiplerine ait oluyordu.



RUSYA'NIN GÜNDEMİ


CIA'in Rusya gibi görünerek Demokratlara saldırıp saldırmadığı henüz kanıtlanamasa da Rusya'nın Sesi Sputnik ve Russia Insider haber sitesi, UMBRADGE projesini gündeme getirdi. Rus medyası, seçim kampanyası sırasında ABD'de siyasi çalkantıya yol açan “seçimlere Rus müdahalesi” ve Demokrat Parti e-posta sunucusunun hacklenmesi olaylarını Rusya görünümlü CIA'in yapmış olabileceğini öne sürdü.


#CIA
#Wikileaks
#ABD
#Rusya
7 yıl önce