|

CIA Wıkıleaks'e savaş açtı

ABD ile Rusya arasında son günlerde yaşanan gerilim dijital alana da taşındı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, gizli belgeleri yayınlayan Wikileaks internet sitesini, Rusya’dan destek almakla itham edip, “düşman istihbarat örgütü” ilan etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:19 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mike Pompeo ve Julian Assange
Mike Pompeo ve Julian Assange

ABD ile Rusya arasında son günlerde yaşanan gerilim dijital alana da taşındı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, gizli belgeleri yayınlayan Wikileaks internet sitesini, Rusya’dan destek almakla itham edip, “düşman istihbarat örgütü” ilan etti. ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde (CSIS) kamuya açık ilk konuşmasını yapan CIA direktörü Pompeo, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ı da “bir sahtekar” ve “bir korkak” olarak nitelendirildi. CSIS’teki konuşmasında Pompeo, “Artık Wikileaks’in, Rusya gibi devletler tarafından kışkırtılan, devlet dışı düşman istihbarat örgütü olduğunu açıklamanın zamanı” ifadelerini kullandı. CIA Direktörü, Rus askeri istihbarat örgütü GRU’nun da Wikileaks’i kullanarak, 2016'daki ABD Başkanlık seçimlerinde ele geçirilen belgeleri yayınladığını iddia etti. Pompeo, sitenin anti-demokratik ülkeler tarafından desteklendiğini ve ağırlıklı olarak ABD’ye odaklandığını kaydetti.

SİBER KASA PATLAMIŞTI
Wikileaks, Mart ayında “Vault 7” adını verdiği son sızıntı ile CIA’in Siber Operasyonlar Birimi altında gerçekleştirdiği siber saldırı ve espiyonaj tekniklerini ifşa etmişti. BBC’ye konuşan CIA eski Direktörü Michael Hayden sızıntının “inanılmaz bir zarar” verdiğini ve ABD’nin güvenliğini azalttığını belirtmişti.

Wikileaks ise eleştirilere Pompeo’nun Temsilciler Meclisi üyesiyken Demokrat Parti’nin e-postalarının sızmasının ardından attığı tweetleri alıntılayarak yanıt verdi. Pompeo, Demokrat Parti’yi eleştirmek için Wikileaks’i kaynak göstermişti.
#ABD
#Wıkıleaks
#Rusya
#CIA
7 yıl önce