|

Cibuti ve Somali'den Erdoğan'a taziye mektubu

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ve Somali Başbakanı Şarmarki, Ankara'daki terör saldırısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mektubu gönderdi.

Yeni Şafak
17:32 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 12/10/2015 Pazartesi
AA

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, "Türkiye'nin Afrika boynuzu ülkelerinde barış ve güvenlik anlamında önemli bir role sahip olduğunu" belirterek, Ankara'da hafta sonu meydana gelen saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mektubu gönderdi.



Saldırının uluslararası barışı ve güvenliği hedef aldığını kaydeden Guelleh, mektubunda "Afrika Boynuzu ülkeleri, halkları ve hükümetleri Türkiye'de masum sivillerin öldürüldüğü terör saldırısını kınamaktadır" ifadelerine yer verdi.



Mektupta, Cibuti'nin bu kederli gününde Türkiye'nin yanında olduğunu ve acısını paylaştığını belirten Guelleh'in, "Türkiye, Afrika boynuzu ülkelerinde barış ve güvenlik anlamında önemli bir role sahip" şeklindeki sözleri yer aldı.



Cibuti'nin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söyleyen Guelleh, terörizme karşı güçlü bir uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.



Somali Başbakanından taziye mektubu


Somali Başbakanı Ömer Abdurreşid Ali Şarmarki de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek Somali halkı adına taziyelerini iletti.



Şarmarki, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, mektubunda şunları kaydetti:



"Somali hükümeti ve halkıyla Türkiye halkı ve devletinin yanındadır. Bu trajik olayı gerçekleştiren terör saldırısını ve terörü kınıyoruz."



#somali
#cibuti
#erdoğan
9 yıl önce