|

Çin polisi Milano'da devriye gezecek

İtalya ile Çin arasında varılan anlaşmayla Çinli polisler, İtalya’nın başkenti Roma ve ikinci büyük kenti Milano’da İtalyan meslektaşlarıyla devriye görevi yapacak. İki ülke arasındaki ortak program iki hafta sürecek.

Yeni Şafak
15:03 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 16:29 - 3/05/2016 Salı
AA
Çin'li polisler iki hafta boyunca İtalya'da devriye görevi yapacak.
Çin'li polisler iki hafta boyunca İtalya'da devriye görevi yapacak.

Her yıl 3 milyon Çinli turistin ziyaret ettiği İtalya'da, Çinli turistlere ve İtalyan emniyet güçlerine yardımcı olması için İtalyan sokaklarında Çin polisi görev yapmaya başlıyor.



Başkent Roma'da dün, ikinci büyük kent Milano'da ise bugün başlatılan ve iki hafta sürecek program çerçevesinde, Çin'in başkenti Pekin'de daha önce İtalyanca eğitimi almış Çinli yetkililer, İtalyan meslektaşlarıyla Roma ve Milano sokaklarında devriye görevi yapacak. Bu görev ile Çin polisi ilk kez bir Avrupa ülkesinde aktif görev almış olacak.



Roma'da dün İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano ve Çin'in Roma Büyükelçisi Li Ruiyu ile öteki ilgililerin katılımıyla yapılan törende programın tanıtımı yapılırken, Bakan Alfano, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeye yönelik böyle bir karar aldıklarını, bu uygulamayla Çinli turistlerin İtalya'da kendilerini daha güvende hissedeceklerini söyledi.



Corriere della Sera gazetesinin geçen haftaki haberinde, Çinli polislerin sadece turistik yerlerde değil aynı zamanda, Çin kökenli vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Milano'nun Paolo Sarpi Caddesi, Roma'nın da Vittorio Emanuele Meydanı yakınlarında da görev yapacağı ifade edildi.



#İtalya
#Çin
#Polis
8 yıl önce