|

Çin ve Rusya'dan rest

Pekin ve Moskova, ABD'nin Afganistan'a yönelik operasyonunun BM Güvenlik Konseyi kararına ve kesin kanıtlara dayanmasını ve uluslararası hukuku ihlal etmemesini istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:34 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Çin, ABD'nin geçen haftaki saldırılara karşı olası askeri harekatının "kesin kanıtlara" dayanması, masum insanlara zarar vermemesi ve uluslararası hukuk kuralları içinde düzenlenmesi gerektiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhu Bangzao, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in, uluslararası terörizmle mücadele konusundaki önerileri BM Güvenlik Konseyi'nde tartışmaya hazır olduğunu kaydetti. Pekin yönetimi, Afganistan'a yönelececek olası bir saldırının BM Güvenlik Konseyi kararlarına dayandırılmasını istedi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Vladimir Rushailo da, Afganistan'a yapılması planlanan misilleme saldırılarının, uluslararası hukuku ihlal etmemesi konusunda ABD'yi uyardı.



Fransa'da cezaevinde bulunan "Çakal Carlos" lakaplı İllich Ramirez Sanchez, saldırıları öğrendiğinde "teselli bulduğunu" söyledi. Carlos, "saldırıları izlerken çok güçlü bir rahatlama duygusu hissettiğini" belirtti ve "IMüslüman halklarına karşı 1991'de yürütülen yok etme savaşının ardından, diğer emperyalizm karşıtı liderlerle Washington ve New York'taki aynı düşman hedeflerine hava saldırısı düzenlenmesini onaylamıştım" dedi. Hiçbir devletin böyle bir operasyon düzenleyemeyeceğini belirten Carlos, "Sadece inanmış bir topluluk bu çapta eylem yapabilir" dedi. Carlos, Bin Ladin'in Mekke, Medine ve Kudüs kurtarılmadan durmayacağını" söyledi.



#Çin
#Rusya
#ABD
#BM Güvenlik Konseyi
23 yıl önce