|

Çin'de heyelan köyü yuttu

Çin’in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde heyelan bir dağ köyünü yuttu. 46 ev 141 kişi toprak altında kaldı. Dağdan yaklaşık 3 milyon metreküp kaya ve toprağın kaydığı tahmin ediliyor. Heyelan bölgedeki 2 nehri tıkadı ve karayolunun büyük bölümünü de kapattı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 10:17 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Çin'de heyelan köyü yuttu
​Çin'de heyelan köyü yuttu

Çin’in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde heyelan bir köyü yuttu. Dün sabah gerçekleşen heyelanda, Şinmo köyü toprak kütlesinin altına gömüldü, 141 kişi ve 46 hane heyelan altında kaldı.

KÖYE TOPRAK YAĞDI

Çin’in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde meydana gelen heyelanda 141 kişi toprak altında kaldı. Şinmo köyündeki faciada 46 ev yok oldu. Köyün yamacında bulunduğu dağdan düşen kayalar ve toprak kütlesi, nehri tıkadı ve karayolunu yok etti. Bölgeye 500 kişilik acil yardım ekibi gönderildi. Yetkililer, heyelan nedeniyle dağdan 3 milyon metreküp kaya ve toprak kaydığını tahmin ediyor.


AİLE YIKINTIDAN SAĞ ÇIKTI

Halen 120’den fazla kişinin kayıp olduğü köyde, çamur ve kayaların arasından yalnızca üç kişi çıkarılabildi, beş kişinin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Bir anne, baba ile iki aylık bebekleri ise kayaların arasından sağ çıktı. Felaketten kurtulan Qiao Dashuai, heyelandan saniyeler önce bebeklerinin ağlamasıyla uyandığını ve duyduğu büyük gürültüyle evden dışarı fırladıklarını söyledi.



#Çin
#Heyelan
7 yıl önce