|

Clinton'ın yardımcısından FETÖ'ye selam

Clinton'ın seçimleri kazanması halinde yardımcısı olacak olan Virginia Senatörü Tim Kaine, FETÖ'nün ABD'deki en önemli kuruluşlarından biri olan Rumi Forum'a kutlama mektubu gönderdiği ortaya çıktı. Kaine, yazdığı mektupta FETÖ mensuplarını selamlıyor.

Yeni Şafak
12:08 - 3/11/2016 jeudi
Güncelleme: 13:26 - 3/11/2016 jeudi
Diğer
Tim Kaine-Hillary Clinton.
Tim Kaine-Hillary Clinton.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye, ABD'den FETÖ'nün elebaşı Gülen'in iadesini isterken, darbe girişiminin arkasında yer alan FETÖ ile ilgili kanıtlarda ABD yönetimine gönderildi.



Darbe girişimi sonrası takındığı tavrı Türkiye'de büyük tartışmaya neden olan ABD'nin Gülen'in iadesi konusunda atacağı adım merak edilirken, 8 Kasım'da gerçekleşecek olan Başkanlık seçimleri öncesi şok bir gerçek ortaya çıktı.



'Sizi selamlıyorum...'

8 Kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Clinton'ın seçilmesi halinde başkan yardımcılığını yapacak olan Tim Kaine'in FETÖ ile bağlantılı bir kuruma kutlama mesajı gönderdiği belirtildi. Daily Sabah'ta yer alan habere göre, ayrıca Virginia Senatörü de olan Kaine, FETÖ'nün ABD'deki en önemli lobi merkezlerinden olan ve son dönemde Türkiye karşıtı propaganda yapan Rum Forum'a mektup gönderdi. 20 Ekim tarihli mektupta Kaine, “Sizi selamlamaktan memnuniyet duyuyorum ve Yıllık Barış ve Diyalog Yemeği için Rumi Forum'u kutluyorum" diyor.



Demokrat Parti başkan adayı Clinton'ın yardımcısı Kaine'in Türkiye'yi hedef alan darbe girişimi ile bağlantılı olan ve FETÖ'nün ABD'deki en önemli kurumu olan Rumi Forum'a gönderdiği mektup şok gerçeği de ortaya çıkardı. Kaine'nin daha öncede FETÖ'nün birçok etkinliğine katıldığı belirtildi. FETÖ'nün Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton'ın seçim kampanyasına da büyük destek verdiği daha önce ortaya çıkmıştı.































#ABD
#Gülen
#FETÖ
#Tim Kaine
il y a 7 ans