|

Çöp birliği

Başkent Mezhep çatışmaları iki haftadır sünni bölgelerdeki çöplerin toplanmamasını eleştiren siyasiler, “Hizbullah ve Hristiyan müttefikinin oluşturduğu 'çöp birliği' sünnileri hedef alıyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:47 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mezhep çatışmalarından muzdarip olan Lübnan'da bu kez çöp krizi gerginliği artıran yeni bir faktöre dönüştü. Meclis Başkanı Nebih Berri çöp sorunun mezhepsel bir hal alabileceğini söylerken Müstakbel hareketinden Muhammed Kabbara da ''Çöp birliği'' (Hizbullah ve Hristiyan müttefiki ÖYH) sünni bölgeleri hedef alıyor'' dedi. Hristiyan Özgür Yurtsever Hareket'ten Eğitim Bakanı İlyas Busaab, çöplerin Hristiyan bölgelerine dökülmesine dönük taleplere karşı çıktı.



ÇÖPÇÜ TUGAYLARI




Dürzi Bakanlardan Raşid Derbas ise, sokaklarda gösteri yapanları, Hizbullah'ın kurduğu Direniş Tugayları mensupları üyesi olmakla suçladı. Tarım Bakanı Ekrem Şehayib, çöp sorunun artık çöp sorunu olmaktan çıktığını söyledi. Başkent Beyrut'un güneyindeki el-Naime çöp toplama bölgesinin yerel halk tarafından sağlık ve çevre kirliliği gerekçeleriyle kapatılması, kentte çöp sorununa neden olmuştu.


#Mezhep çatışmaları
#beyrut
#lübnan
#Çöp birliği
9 yıl önce