|

Cumhuriyetçi adaya 'adaylıktan çekil' çağrısı

Adı cinsel istismar iddialarına karışan ve senato için yarışan Cumhuriyetçi aday Roy Moore'a tepkiler sürüyor. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Moore'un adaylıktan çekilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak
22:19 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:26 - 13/11/2017 Pazartesi
AA
Roy Moore
Roy Moore

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Senato için yarışan ve adı "cinsel istismar" iddialarıyla anılan Cumhuriyetçi aday Roy Moore için "Adaylıktan çekilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

McConnell, Alabama eyaletinden Senato'ya girmek için yarışan Moore ile ilgili Kentucky'de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Adı "cinsel istismar" iddialarıyla anılan Moore için "Adaylıktan çekilmesi gerektiğini düşünüyorum." diyen McConnell, cinsel istismara uğradıklarını söyleyen kadınlara inandığını dile getirdi.

'Muhafazakarları yüz üstü bıraktı'

Öte yandan McConnell'a Twitter hesabından tepki gösteren Moore da "Asıl görevinden ayrılması gereken kişi Mitch McConnell'dır. Kendisi muhafazakarları yüz üstü bıraktı ve değişmesi lazım." ifadelerini kullandı.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'tan boşalan koltuğa oturacak kişiyi belirlemek için Alabama'da 12 Aralık 2017'de yapılacak ara seçimlere Cumhuriyetçilerin adayı olarak girmeye hak kazanan Moore, 1979 yılında 32 yaşındayken 14 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunmakla suçlanmıştı. Bu suçlamanın ardından üç farklı kadın da Moore'a aynı suçlamayı yöneltmişti.

Konuyla ilgili ilk açıklamasında Beyaz Saray, "Şu anda yorum yapacak noktada değiliz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

#ABD
#Cumhuriyetçi Parti
#Roy Moore
#Mitch McConnell
6 yıl önce