|

Cumhuriyetçilerden Powell'ın Fed başkanlığına destek

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Washington da yaptığı açıklamada, daha önce Fed'in Yönetim Kuruluna atanmasına karşı çıktığı Jerome Powell'a Fed başkanlığı için destek vereceğini söyledi.

Yeni Şafak
23:19 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 23:54 - 7/11/2017 Salı
AA
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, daha önce Fed'in Yönetim Kuruluna atanmasına karşı çıktığı Jerome Powell'ın başkanlığını destekleyeceğini açıkladı.

McConnell, başkent Washington'da yaptığı açıklamada, Powell'ın Fed Başkanlığına destek vereceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Fed başkanlığına aday gösterilen Powell'ın, Senato'dan yeterli desteği alması bekleniyor.

McConnell, 2014'te dönemin başkanı Barack Obama tarafından Fed'in Yönetim Kurulu Üyeliğine aday gösterilen Powell'a muhalefet eden 23 Cumhuriyetçi senatörden biriydi.

Öte yandan Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Michael Crapo da daha önce karşı çıktığı Powell'a destek vereceğini açıklayan bir diğer isim oldu.

Uzmanlar, Cumhuriyetçilerin Powell'a yönelik tavrının değişmesinde, Cumhuriyetçi Beyaz Saray tarafından seçilmesinin etkili olduğunu belirtiyor.

Powell'ın mevcut Fed Başkanı Janet Yellen'in şubat başında bırakacağı başkanlık koltuğuna oturma hakkını kazanması için Senato'dan 51 "evet" oyu alması gerekiyor.Onay sürecinin gelecek ay içinde olumlu şekilde sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

#Mitch McConnell
#Jerome Powell
#Fed
6 yıl önce