|

DAEŞ'le mücadelede yeterli desteği alamadık

Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, Batılıların ÖSO'nun zafere ulaşmasını istemediğini savundu. İsa, koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını ifade etti.

Yeni Şafak
13:36 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:45 - 30/04/2016 Cumartesi
AA
Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, "Batılılar, Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor" dedi.
Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, "Batılılar, Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor" dedi.

Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ve PYD'ye karşı mücadele veren tümenin komutanı Fehim İsa, koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını ifade ederek, "DAEŞ'le mücadelede en çok hava savunma desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği yeterince alamadığımız için kırılmalar yaşıyoruz, çok sayıda şehit veriyoruz. Bununla sıkça karşılaştık. Verdikleri sözleri çoğu kez yerine getirmediler." diye konuştu.



"Batılılar, Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor"


''Bize destek veren Türkiye, Batılı ülkeler tarafından Suriye'deki iç savaşın içine çekilmek isteniyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bizim DAEŞ'le mücadelemizde başarısız olmamızı istiyor, başarısızlığımıza karşın ise PYD'yi bölgeye hakim kılmak istiyor." ifadelerini kullanan İsa, Türkiye'nin çok zor durumda bırakılmak istendiğini ama Türkiye'nin, Batılıların bu planının üstesinden geleceğine inandığını söyledi.


#Suriye
#ÖSO
#DAEŞ
8 yıl önce