|

Daha fazlasına yer yok

Türkiye'ye Suriye'den gelen sığınmacılara kapılarını açma çağrısında bulunan Avrupa, göçmenlere yönelik kendi tavrını bir kez daha ortaya koydu. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Merkel'in önerisini reddederek "Avrupa’nın daha fazla sığınmacı almayacağı mesajı verilmeli" dedi.

Yeni Şafak
18:10 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:13 - 13/02/2016 Cumartesi
DHA

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in son Türkiye ziyaretinde açıkladığı, sığınmacıların yasal yollardan AB'ye gelmeleri için belirli bir kontenjana göre AB içerisinde dağıtılması önerisine karşı çıktı.



Münih Konferansı kapsamında Alman basınına açıklamalarda bulunan Fransa Başbakanı, “Avrupa'nın daha fazla sığınmacı almayacağının mesajı verilmeli” dedi.



Sığınmacıların yeniden kontenjan oluşturularak dağıtılmasına karşı olduğunu kaydeden Valls, İtalya ve Yunanistan'ın yükünün hafifletilmesi için üzerinde daha önce anlaşılan 160 bin sığınmacının AB içerisinde dağıtılmasının sağlanmasının daha önemli olduğunu vurguladı.



Mesaj net olarak verilmeli


Avrupa Birliği'nin “Başka sığınmacı alınmayacağı” mesajını net olarak vermesi gerektiğini belirten Manuel Valls, sınırların korunması ve hotspots olarak adlandırılan sığınmacıların ilk kayıtlarının yapılacağı kampların uygulanmasını istedi.


Fransa'nın daha önce taahhüt ettiği 30 bin sığınmacıyı almaya hazır olduğunu da vurgulayan Valls, AB içerisinde şu anda sığınmacıların dağıtılması konusunda görüş birliğine varılmasının zor olduğunu dile getirdi.



Fransa Başbakanı Manuel Valls'in 18-19 Şubat tarihlerinde yapılacak AB zirvesi öncesinde yaptığı bu çıkışın Merkel'in işini zorlaştıracağına dikkat çekiliyor.



#Manuel Valls
#Fransa
#sığınmacı
8 yıl önce