|

Darbeyi püskürten telefona 300 bin dolar

Suud bir iş adamı, FETÖ'cü teröristlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk yayınında gazeteci Hande Fırat'la görüntülü konuşma yaptığı cep telefonuna 300 bin dolar teklif etti.

Yeni Şafak
01:42 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Körfez yayın organı Gulf News'un haberine göre Suud iş adamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi halkı darbe teşebbüsüne karşı sokağa çağırıp darbenin püskürtülmesini sağlayan FaceTime görüşmesini yaptığı iPhone için 1 Milyon Riyal, yani yaklaşık 300 bin dolar ödemeyi teklif etti.



Askere sızan FETÖ çetesinin darbe girişiminden bir kaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk spikeri Hande Fırat ile yaptığı görüntülü konuşma kısa sürede sosyal medyada büyük yankı buldu. Cumhurbaşkanı'nın canlı yayında gerçekleşen bu görüşmede yaptığı çağrı sayesinde demokrasi taraftarları meydanlara doldu. Canlı yayında yapılan Facetime aramasının ekran görüntüleri tüm dünyaya yayıldı.





Twitter hesabında kendisini Abu Rakan olarak tanıtan Suud iş adamı, “Bu telefon, Türk milletini kurtardı ve ortalığın kan gölüne dönmesine engel oldu. Bu telefonu alıp Arapların devrimlerin ve savaşların yankılarını öğrenmesi için Suudi Arabistan Milli Müzesi'ne bağışlayacağım.” dedi. Abu Rakan, bu ifadesinin ardından 1 Milyon Suud Riyali yani yaklaşık 300.000 Dolar teklif ettiğini yazdı.



Suud iş adamının teklifi sosyal ağlarda hızla yayıldı. Bazı çevrelerce takdir görürken kimileri de teklifi eleştirdi.



#Suudi Arabistan
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce