|

Devlet terörü

Bangladeş'te Cemaati İslami lideri Mir Kasım Ali (63) hakkındaki idam kararını onamasından sonra dün akşam saatlerinde idam edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 23:47 - 3/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Yüksek Mahkeme, Ali'nin ailesini son kez görmesi için cezaevine davet etti. Kasım Ali'nin ailesi eşi, çocukları ve torunları vedalaşmak için cezaevine geldi. Ziyaret sonrası Ali'nin idamı infaz edildi. Mahkeme, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Mir Kasım Ali hakkındaki idam kararının temyizini reddetmişti. İç hukuk yolları tükenen davada Ali'nin, yasalara göre af kararı için devlet başkanına başvuru hakkı bulunuyordu. Ancak Ali'nin avukatları, müvekkilinin ve ailesinin bu konuda henüz karar vermediğini belirtmişti.



BAĞIŞLANMA DİLEMEDİ


Bazı muhalefet partileri ve uluslararası gözlemciler, Hasina hükümeti tarafından kurulan mahkemenin adil yargılama standartlarına uymadığına dikkati çekiyor. Cemaat-i İslami Partisi de lider kadrosuna yönelik mahkeme kararlarının siyasi olduğuna işaret ederek, halkı, Hasina hükümetinin “devlet terörüne” karşı çıkmaya çağırıyor. Parti yetkilileri, hükümetin muhalifleri bastırmak için yargısız infaz ve işkence gibi suçlar işlediğini vurguluyorlar.


#Bangladeş
#Mir Kasım Ali
8 yıl önce
default-profile-img