|

Paralelin Abdullah Gül oyunu tutmadı

Paralel Yapı'nın Abdullah Gül üzerinden çıkarmak istediği fitne oyunu da bozuldu. Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün şirketlerine Maliye Bakanlığı tarafından vergi incelemesi başlatıldığına yönelik iddialara bakanlıktan sert tepki geldi. Maliye Bakanı Şimşek de, bir televizyon programında bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesinin son derece yanlış olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
11:38 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:44 - 6/06/2015 Cumartesi
Diğer

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün şirketlerine Maliye Bakanlığı tarafından vergi incelemesi başlatıldığına yönelik iddialara bakanlıktan sert tepki geldi.



Paralel Yapı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı davetine rağmen Kayseri ve İstanbul mitinglerine gitmediği için kardeşinin şirketine vergi incelemesi yapıldığı iddiası boş çıktı.Maliye kaynakları, rutin incelemenin Aralık 2014'te bittiğini herhangi bir vergi cezası kesilmediğini açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gül'ü çok sevip saydığını belirterek, yapılanın çok çirkin bir yakıştırma olduğunu söyledi. Şimşek, "Vergi incelemeleri bir-iki günde başlayıp da yansımaz. Siyasi bir duruşla ilişkilendirilmesi, seçim öncesi fitne operasyonudur" diye konuştu.



RUTİN İNCELEME YAPILDI


Rutin olarak yapılan inceleme iddia edildiği gibi 2015 değil 2014'te rutin olarak yapıldı. Sabah'ta yer alan habere göre maliye kaynakları, basına yansıyan incelemeyle ilgili olarak DİM mühendislik ile ilgili herhangi bir inceleme bulunmuyor. Diğer firma Kitoko ile ilgili ise sadece usul yönünden bir inceleme var. O da 10 Ekim 2014'te başlayıp 16 Aralık 2014'te bitmiş. Herhangi bir vergi ziyaı cezası da kesilmemiş. Maliye kaynaklarından alınan bilgilere göre firma o dönem risk analizine takıldığı için sadece rutin olarak incelemeye tabi tutulmuş. Bu durum seçime iki gün kala tamamen fitne tohumu olarak yorumlanıyor. Ancak rutin incelemenin zamanı bile kendilerini yalanlıyor.



ÇİRKİN BİR YAKIŞTIRMA


Maliye Bakanı Şimşek de, bir televizyon programında Gül'ün kardeşine vergi incelemesi iddialarını sert dille yalanladı. Şimşek, Gül'ün kardeşinin şirketine yönelik vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberin anımsatılması üzerine, bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesinin son derece yanlış olduğunu ifade etti. Vergi incelemesi konusunda bilgisi olmadığını belirten Şimşek, "Abdullah Gül'ü sevip, sayarım. Güçlü bir diyalogumuz var. Gezi olaylarında çok ünlü sanatçılar çıkıp, 'Maliye bizi denetledi' dediler. Bir baktık ki denetim 2012'de başlamış, olaylar ise 2013'ün ortasında yaşandı. Bu konuda da herhangi bir bilgim yok. Olsaydı da vergi mahremiyeti nedeniyle yorum yapamazdım. Bunun siyasi bir duruşla ilişkilendirilmesi fitne operasyonudur" diye konuştu.



MACİT GÜL'DEN YALANLAMA GELDİ


Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül, şirketlerine vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Gül, bazı gazete ve internet sitelerinde firmalarında vergi denetimi başlatıldığı şeklinde asılsız haberler yayımlandığını hatırlattı. Firmalarında rutin işlemlerin dışında herhangi bir vergi incelemesinin söz konusu olmadığını belirten Gül, şunları kaydetti: "İddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Devlet kurumlarının rutin denetimleri normal periyot içinde olur. Firmalarımızda rutin harici hiçbir vergi incelemesi söz konusu değildir."

#11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
#Paralel Yapı
#Macit Gül
#şirketlerine vergi incelemesi
9 yıl önce