|

Dışişleri: Kolombiya'daki anlaşmadan memnunuz

Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında imzalanan barış anlaşmasından büyük memnuniyet duyulduğunu, Türkiye'nin, ülkedeki barış sürecinin çeşitli veçhelerine katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

Yeni Şafak
17:41 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 14:45 - 27/09/2016 Salı
AA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Kolombiya'nın Cartagena şehrinde düzenlenen tarihi törenle, Kolombiya hükümeti ile FARC arasında 52 yıldır süren çatışmalara son veren barış anlaşmasının imzalanmasından büyük memnuniyet duyulduğu ifade edildi.



Törene, Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür'ün katıldığının kaydedilen açıklamada, taraflar ile sürece katkıda bulunanlar tebrik edilerek, şunlara yer verildi:



"Bakanlığımızın daha önceki açıklamalarında da ifade edildiği üzere, Türkiye, Kolombiya'daki barış sürecinin çeşitli veçhelerine katkıda bulunmaya devam edecektir. Sürecin referandum aşamasının da halkın iradesi doğrultusunda başarıyla tamamlanması ve anlaşma hükümlerinin kalıcı barışın tesis edilmesi yönünde hayata geçirilmesini temenni ediyoruz."







#Dışişleri Bakanlığı
#Kolombiya
#FARC
#Kolombiya'daki barış anlaşması
8 yıl önce