|

Dışişleri'nden 'Kıbrıs' açıklaması

Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasını değerlendiren Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu, "Kritik aşamada çok değerli bir fırsat kaçırıldı. 5'li konferansın tarihi gecikmeksizin belirlenmeli" dedi.

Yeni Şafak
21:01 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:45 - 22/11/2016 Salı
IHA
İsviçre'deki Kıbrıs müzakerelerinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis bir araya gelmişti.
İsviçre'deki Kıbrıs müzakerelerinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, “İsviçre-Mont Pèlerin'de gerçekleştirilen yoğunlaştırılmış görüşmelerden Kıbrıs Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen maalesef sonuç alınamamıştır” dedi.



Müftüoğlu, Kıbrıs konusunda İsviçre'de yapılan görüşmelere dair yöneltilen soruya cevap verdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



“Kıbrıs Türk tarafı ve Kıbrıs Rum tarafı arasında, BM gözetiminde 20-21 Kasım 2016 tarihlerinde İsviçre-Mont Pèlerin'de gerçekleştirilen yoğunlaştırılmış görüşmelerden Kıbrıs Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen maalesef sonuç alınamamıştır. Sürecin bu kritik aşamasında çok değerli bir fırsatın kaçırılmış olduğunu düşünüyoruz. Gelinen bu noktada, Kıbrıs Türk tarafıyla ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yapılacaktır. Garantörlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek 5'li konferansın tarihinin gecikmeksizin belirlenmesinde ve bu arada görüşmelerin devamında fayda görülmektedir. Türkiye'nin Kıbrıs meselesine yaşayabilir bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığı sürmektedir.”








#Dışişleri Bakanlığı
#Hüseyin Müftüoğlu
#Kıbrıs
7 yıl önce