|

Dünya basını saldırıyı 'son dakika' olarak geçti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika olarak verdi.

Yeni Şafak
10:49 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 08:01 - 26/08/2016 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

Şırnak Cizre'de bu sabah PKK'lıların bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar dünyaya son dakika koduyla geçti. Büyük medya organları ise, ilk sayfalarından patlamayı okuyucularına sundu. Milliyet'in haberine höre, uluslararası medya, patlamayı henüz PKK'nın üstlenmediğini ancak tüm şüphelerin terör örgütünde olduğunu belirtti.



Reuters

haber ajansı, acil koduyla geçtiği haberinde Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleşen patlamada dokuz insanın yaşamını yitirdiğini bildiriyor. Haberini hastane kaynaklarına dayandıran uluslararası ajans, 64 yaralının da acil servislere taşındığını belirtiyor.



Amerikan

Associated Press (AP)

ajansı, ilk haberinde patlama sonucu birçok yaralı olduğunu aktardı ancak daha sonra hayatını kaybedenler ve yaralıların sayısını güncelledi.



BBC

, büyük bir bombalı aracın Cizre'deki Çevik Kuvvet binasını hedef aldığını ve en az 8 polisin öldüğünü okuyucularına aktardı.



Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine çeken

Al Jazeera English

, 'Türkiye'nin güneydoğusunda polis merkezine bombalı araç çarptı' başlığını kullandı. Uluslararası medya organı, saldırının gerçekleştiği Cizre'nin Suriye sınırına çok yakın noktada olduğunu vurguladı.



Amerikan

New York Times

gazetesinin başlığı 'Türkiye'deki bombalı araç saldırısında 8 polis öldü, 45 yaralı' oldu.



İngiliz

The Guardian

gazetesi, 'Türkiye'nin Suriye sınırındaki patlamada çok sayıda ölü olmasından korkuluyor' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.



Independent

ise, 'Türkiye'deki bombalı araç patlamasında dokuz can kaybı, düzinelerce yaralı' başlığıyla sunduğu haberde video görüntülerine yer verdi.





Hain saldırıya yayın yasağı Cizre'de polis noktasına saldırı: 8 polis şehit oldu




#Cizre
#Patlama
#BBC
8 yıl önce