|

Dünya'dan taziye mesajları

Ankara'da barış mitingine düzenlenen kanlı saldırı yurtdışında da yankı buldu. Azerbaycan, Pakistan, Arnavutluk, Hollanda İtalya ve İngiltere taziyelerini iletti.

Yeni Şafak
14:58 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 10/10/2015 Cumartesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan mesajda Aliyev, patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmiş olmasından son derece sarsıldığını bildirdi.



Saldırının kendilerini son derece öfkelendirdiğini belirten Aliyev, şu ifadeleri kullandı:



"Terörün tüm şekillerine karşı hep birlikte mücadeleyi zaruri görüyoruz. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adından taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."



Avrupa Konseyi'nden patlamaya tepki


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.



Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Jaglang Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Ankara'daki barışçıl gösterilere düzenlenen barbar saldırıyı kınıyorum. Toplanma özgürlüğü demokrasinin temel bir direğidir" ifadelerine yer verdi.



İngiltere


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Ankara'da düzenlenen saldırıyla "derinden sarsıldığını" bildirdi. Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, "Ankara'daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.



Pakistan


Pakistan, Ankara'da meydana gelen "bombalı saldırıyı" şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Pakistan, 30 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bu saldırıyı mümkün olan en güçlü anlamda şiddetle kınamaktadır. Kardeş Türk halkına ve Türkiye'ye en içten dileklerimizle başsağlığımızı iletmekte ve bu iğrenç saldırı sonucu yaralananların bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Pakistan, terörün her türlüsünü şiddetle kınamakta olup, kardeş Türk ulusunun teröre karşı mücadelesine de sonuna kadar destek olmaya ve dayanışma içerisinde kalmaya devam edecektir. Türkiye'nin kendine özgü sorunları çözmedeki kararlılığı, bu felaketin de üstesinden gelecektir."



Arnavutluk


Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı "şiddetle" kınadığını açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Masum sivil halkın ölümüyle sonuçlanan Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınıyoruz" ifadesine yer verildi.



Açıklamada ayrıca, "Türk halkına ve devletine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyor, saldırıda yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz" denildi.



Hollanda


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı ve Türk halkına başsağlığı mesajı gönderdi.



Hollande yaptığı yazılı açıklamada, "Barış için düzenlenen gösteride meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan bu menfur saldırıyı kınıyorum" ifadesini kullandı.



İtalya


İtalya Cumhurbaşkanlığının internet sitesine konan bilgiye göre Mattarella, Ankarada bu sabah, barış için gösteri yapan masum sivillere karşı düzenlenen alçakça saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim ifadelerini kullanarak, kalleşçe ve kınanması gereken bu saldırıyı, güçlü bir şekilde kınadığını belirtti.



Mattarella, barbarca kıyım yapılan bu olayın, terör belasına karşı birlik içinde mücadele etmenin aciliyetini ortaya koyduğunun da altını çizdi.



Mattarella mesajına, Sayın Cumhurbaşkanı, bu büyük acı anında, İtalyanların ve İtalyanın, dost ve müttefik ülkeye, Size, kurbanların ailelerine ve dost Türk halkına olan samimi yakınlığını ifade etmek isterim şeklinde devam etti.





#Azerbaycan
#taziye
#Arnavutluk
#Pakistan
9 yıl önce