|

Dünyanın imdadına 10 saatte yetiştik

İnsani yardımda dünyanın en güçlü ekonomilerini geride bırakan Türkiye, Afganistan, Filistin, Somali başta olmak üzere onlarca ülke için seferber oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:47 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​

Dünyanın imdadına 10 saatte yetiştik
​ Dünyanın imdadına 10 saatte yetiştik

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 yılda 52 ülkede, afetlerin ve insani krizlerin mağdur ettiği insanların yardımına koştu.

DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Türkiye, insani yardımın miktarı kadar, bu yardımın ulaştırılmasında da önemli bir başarıya imza attı. Uluslararası acil yardım talimatının AFAD’a ulaşmasının ardından ortalama 10 saatte yardım isteyen bölgeye ulaşıldı. AFAD, edindiği tecrübeleri dünyaya da aktardı. İstanbul’da yapılan ve ilk olma özelliği taşıyan “Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nde 173 ülkeden 55 devlet başkanı ile 10 bin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini bir araya getiren AFAD, dünyanın milli gelirine oranla en çok yardım yapan ve en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkesi olarak Türkiye’nin insani yardım ve afet yönetimi alanlarındaki deneyimlerini zirveye katılan liderlerle paylaştı.

DÜNYANIN VİCDANI OLDUK

“Dünyanın Vicdanı” haline gelen Türkiye, uluslararası camia tarafından, ‘Dünyanın En fazla Sığınmacıya Ev Sahipliği Yapan Ülkesi’, ‘Dünyanın En Fazla Sığınmacı Çocuğa Ev sahipliği Yapan Ülkesi’, ‘Dünyanın En Cömert Ülkesi’ ve ‘Dünyanın En Fazla İnsani Yardım Yapan İkinci Ülkesi’ ilan edildi.

#AFAD
#Ankara
#Politika
7 yıl önce