|

Ekvador'dan Türkiye'ye teşekkür

Ekvador İçişleri Bakanı Jose Serrano, ülkesinde meydana gelen depremlere ilişkin, "Türkiye'nin de bize yardım etmesini çok önemsiyoruz. Türk insanına ve hükümetine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
05:56 - 27/04/2016 Wednesday
Güncelleme: 03:57 - 27/04/2016 Wednesday
AA

Ekvador'un kuzeybatı kıyılarında geçen hafta meydana gelen depremler neticesinde, Manabi'nin Manta, Portoviejo ve Pedernales kentlerinde büyük yıkımlar yaşandı. Gelir düzeyi düşük ve geçimini turizmden sağlayan halk, dünyadan gelecek yardımları bekliyor.



Birleşmiş Milletler, Kızılhaç ve diğer ülkelerden gelerek afetzedelere destek olmak isteyen kuruluşlar, yıkımın yaşandığı şehirlerde oluşturulan afet koordinasyon merkezinin desteğiyle yardımlarını dağıtıyor. Yardımların dağıtımında, Ekvador polis ve askeri teşkilatları yardımcı oluyor.



Serrano, depremin ilk günüden beri büyük yıkımın yaşandığı Pedernales'te bulunduklarını belirterek, afet sonucu 6 şehrin büyük zarar gördüğünü ve sadece Pedernales'te 166 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.



Tüm yaşananlara karşın bin kişinin Pedernales'i terketmemesini en önemli gelişme olarak gördüğünü ifade eden Ekvador İçişleri Bakanı Jose Serrano, "Türkiye'nin de bize yardım etmesini çok önemsiyoruz. Türk insanına ve hükümetine çok teşekkür ediyorum. Bizim için ülkeler arasındaki diyaloglar çok önemli. Dünyanın Ekvadorlularla bütünleşmesi çok önemli bir fırsat. Dünyanın Ekvadorluların yanında olduğunu bilmek çok gurur verici. Bunun için Türkiye'ye çok teşekkür ederim" diye konuştu.


#Ekvador
#Türkiye
#Jose Serrano
8 years ago