|

Elebaşına VIP hizmet

Suriye’de terör örgütü PKK’ya üst düzey askeri yardım yapan ABD’nin, örgütün Suriye kolu PYD’nin elebaşı Salih Müslim’e verdiği VIP transfer hizmeti deşifre edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:52 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Elebaşına VIP hizmet
​Elebaşına VIP hizmet

Müslim, ABD askeri helikopterlerince defalarca Irak’ın Süleymaniye kentine toplantılar için götürüldü. Edinilen bilgilere göre Müslim’in yolculuklarından biri Mart diğeri ise Haziran 2016’da yapıldı. Sözkonusu dönemde PKK, Irak’ın Musul kenti batısındaki Sincar (Şengal) bölgesini yeni üslenme alanı olarak kullanma çalışmalarına hız vermişti.

SÜLEYMANİYE’DE
GÜNDEM SİNCAR

ABD öncülüğünde Süleymaniye’de düzenlenen toplantılara Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği temsilcileri, Pentagon yetkilileri, PKK’lı üst düzey teröristler de katıldı. Toplantılarda ele alınan ana konunun, Sincar Dağı’nın işgal edilmesiyle Irak-Suriye arasında PKK bağlantısının daha rahat sağlanabilmesi adına yapılacak çalışmalar olduğu öğrenildi. Bu temasların ardından Müslim, 2017’de de ABD helikopteriyle defalarca Süleymaniye’ye taşındı. Irak ile Suriye bağlantısını sağlayan Rabia Sınır Kapısı’nda kontrolü, Barzani yönetimi tarafından eğitilerek Suriye’ye gönderilmeye çalışılan ancak terör örgütü engellenen Suriyeli Kürt Peşmergeler sağlıyor. İki grup arasındaki çatışma potansiyeli nedeniyle PKK/PYD’li yöneticilerin hava yoluyla Irak’a götürüldüğü ifade ediliyor.



#PKK
#Barzani
#Süleymaniye
7 yıl önce