|

Emniyetteki cinayetin zanlısı 15 yaşındaki terörist

Avustralya'nın Sidney kentinde emniyet görevlisini silahla öldüren 15 yaşındaki saldırganın terör bağlantısı olduğu açıklandı. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull da yaptığı açıklamada, olayı 15 yaşındaki bir çocuk tarafından yapılmış ''soğuk kanlı bir cinayet'' olarak tanımladı.

Yeni Şafak
09:17 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 06:24 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

Avustralya'nın Sidney kentinde, emniyet müdürlüğü finans bölümü çalışanı Curtis Cheng'i silahla öldüren ve polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki zanlının, terör bağlantısı olduğu bildirildi.



Parramatta Emniyet Müdürlüğü önünde, ismi açıklanmayan zanlının dün silahlı saldırıda bulunduğu Parramatta semtindeki emniyet müdürlüğünün 17 yıllık finans bölümü çalışanı Cheng'in yaşamını yitirmesi ve saldırganın polis ateşiyle öldürülmesinin ardından Sidney Emniyet Müdürü Andrew Scipione açıklama yaptı.



Sidney Polis Merkez'inde basın toplantısı yapan Andrew Scipione, saldırıyı gerçekleştiren zanlının terör bağlantısı olduğunu belirtti. Scipione, ismini vermediği saldırganın, "İran doğumlu ve Irak Kürtlerinden" olduğunu açıkladı. Scipione, saldırganın hangi örgütle bağlantısı olduğu ve saldırının neden gerçekleştirildiği konularında bilgi vermedi.



Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull da yaptığı açıklamada, olayı 15 yaşındaki bir çocuk tarafından yapılmış ''soğuk kanlı bir cinayet'' olarak tanımladı.



Vatandaşlara, normal hayatlarına devam etmeleri çağrısında bulunan Turnbull, "Bu saldırı bu aşamada siyasi motivasyonu olan bir saldırı. Yani bir terör eylemi olarak anlaşılıyor. Bu şok edici bir suçtur. Soğuk kanlı bir cinayettir" ifadesini kullandı.



Bu ardada, saldırganın ailesiyle Parramatta semtinde yaşadığı, sabıkasının bulunmadığı belirtildi.



Saldırının aydınlatılması için kurulan özel birim, soruşturmayı sürdürüyor.



#Avustralya
#Sidney
#Parramatta Emniyet Müdürlüğü
9 yıl önce