|

Erbakan Hoca'yla yolumuz camide kesişti

1954 yılında üniversite okumak için geldiği Türkiye’de bir ikindi namazı sonrasında Necmettin Erbakan’la tanışan ve 10 yıl boyunca dostluklarını ilerleten Trabluslu Muhammed Ali Çelebi, Erbakan Hocayla geçirdiği zamanları ve ettikleri muhabbetleri unutamadığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 08:32 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Erbakan Hoca'yla yolumuz camide kesişti
Erbakan Hoca'yla yolumuz camide kesişti

1954 yılında üniversite eğitimi için geldiği Türkiye’de Necmettin Erbakan’la tanışan ve 10 yıl boyunca sürekli görüşerek dostluklarını ilerleten Trabluslu Muhammed Ali Çelebi, Erbakan Hocayla geçirdiği zamanları Yeni Şafak’a anlattı. Trablus’taki Mansuri El-Kebir Camii’nde imamlık yapan 88 yaşındaki Çelebi, 1954'te Yıldız Teknik Üniversitesi’nde makine mühendisliği okumak için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

DOSTLUĞUMUZ BÜYÜDÜ

Türkiye’de hiç yabancılık çekmediğini ve çok güzel dostluklar kurduğunu söyleyen Çelebi, Necmettin Erbakan ile tanışmasını ise büyük bir heyecanla anlattı: "Erbakan Hoca ile Gümüşsuyu’nda küçük bir camide ikindi namazında yolum kesişti. Namaz sonrası bana 'Nerelisin, baban ne iş yapıyor?' diye sorular sormuştu. Babamın Trablus’da Mansuri El-Kebir camisinde imamlık yaptığını söylediğimde çok sevindi ve bana sıkı sıkı sarıldı. Orada bir dostluk kurduk, o dostluk büyüdü ve devam etti."

ÇOK MÜTEVAZI BİRİYDİ

Erbakan Hocanın Motor Kürsüsü Profesörü olduğunu ve derslerine girdiğini söyleyen Çelebi, "Camide tanıştıktan sonra her zaman görüşüyorduk. Oturduğumuzda bütün İslam aleminin sorunlarını konuşurduk. O İslam Birliği olması gerektiğini söylerdi. Dinini tutan ne kadar Arap varsa Erbakan Hoca’yı çok severdi. Çok mütevazı biriydi" diye konuştu. 

#Muhammed Ali Çelebi
#Necmettin Erbakan
#Trablus
7 yıl önce