|

Erdoğan Boşnaklara hitap etti: Birlikteliğe ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile Boşnak halka hitap etti. "Sancak'ta Yeni Pazar'da yaşadığımız birliktelik barış, huzur ve refah içinde birlikteliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösteriyor." diyen Erdoğan, 15 Temmuz'da Sırbistan'dan gelen desteği unutmadıklarını belirtti.

Yeni Şafak
15:02 - 11/10/2017 الأربعاء
Güncelleme: 16:18 - 11/10/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile Yeni Pazar Belediyesi önünde Boşnaklara hitap etti.

Erdoğan, "Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sizlerin öz kardeşleri olan Sancakların selamını iletiyorum. İnanıyorum ki Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Balkan coğrafyasının neresine gidersek gidelim bu sıcaklığı görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bu vesile ile değerli dostum Vuçiç'e bir kez de sizlerin önünde teşekkür etmek istiyorum. Sırbistan ziyaretimizde bizi adeta kendi evimizde gibi hissettirdi. Sizlerin karşısında bulunmamızın da son derece anlamlı olduğuna inanıyorum. Bugün burada Sancak'ta Yeni Pazar'da yaşadığımız birliktelik barış, huzur ve refah içinde birlikteliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilik ayırmamalı aksine Sırbistan bizi birleştirmeli.Dün 12 anlaşmaya imza attık Bugün de 4 anlaşmayı burada imzaladık." dedi.



  • "15 Temmuz'da ki duruşunuzu unutmadık"
  • 15 Temmuz'da Sırbistan'dan gelen desteği hatırlatan Erdoğan, "15 temmuz gecesi sayın Vuçiç'in başını çektiği duruşu unutmamız mümkün değil. Sizler duanızı bizden esirgemediniz. Türkiye'ye desteğini esirgemeyen Sancak halkının, Türkiye halkına terörle mücadelede yardımcı olacağına inanıyorum. 15 Temmuz gecesi bize destek veren ilk liderlerden biri de Vuçiç olmuştur. Bu coğrafyanın tüm halkları bizim kardeşimizdir." dedi.
"Kardeşlik köprüsü olacak"

Erdoğan, "Sancak'ın ekonomik ve sosyal gelişimin sağlayacak her türlü atılıma destek vereceğiz. Halkbank'ın ülke genelinde ve burada açtığı şubeler bunun en büyük örnekleridir. Dün 5 bin ton buradan et ithalatı ile ilgili imzalar atıldı. Belgrad-Saraybosna yolu ile ilgili müjdeyi de sizlere vereceğiz. Bu yol bir barış ve kardeşlik köprüsü olacak. " ifadelerini kullandı.

"Yürekli yangın yeri olan insanlar yan yana yaşamaya devam
ediyor"

Erdoğan, "Geçmişte yaşanan acılar artık son bulsun istiyorum. Biz nerede olursa olsun hiç bir topluma haksızlık yapılmasını desteklemedik. Her çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor. Ama yürekli yangın yerine gelmiş insanlar burada yan yana yaşamaya devam ediyor" dedi.

Son olarak, Yeni Pazar belediyesine çocuklara verilmek üzere 200 bisiklet hediye edildi.

#Sırbistan
٪d سنوات قبل