|

Erdoğan vazgeçilmez bir ortak

Her fırsatta Türkiye karşıtı yayın yapan İngiliz basını çark etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel gezisine geniş yer ayıran The Economist dergisi mülteci krizinin Erdoğan'ı AB nezdinde “vazgeçilmez bir ortak yaptığı” yorumunda bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:06 - 10/10/2015 Cumartesi
DHA

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Economist dergisinde bu haftaki sayıda Erdoğan'ın hafta başındaki Brüksel gezisini değerlendiren bir makale yer aldı. Erdoğan'ın gezisine geniş yer veren dergi, Erdoğan'ın gezisinde ana gündemin Türkiye'nin AB adaylığı olmadığını, Türk bakanların AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha fazla ihtiyacı olduğunu söylediğini ve artık rollerin değiştiğini yazdı. Dergi, Avrupa'nın mülteci krizini beceriksizce yönetmesi nedeniyle Erdoğan'ın fazlasıyla öne çıktığını vurguladı.



MÜZAKERELER BAŞARIYA ULAŞABİLİR


Erdoğan'ın Brüksel'de AB'den Türk vatandaşları için vize muafiyetinin yanı sıra ekonomik yardım ve enerji alanında işbirliği de istediğini belirten dergi, AB liderleri ve Erdoğan'ın görüşme sonrası, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinde son on yılda başarılandan daha fazlasını elde edebileceklerinin mümkün olduğu yorumunu yaptı.


Dergi, anlaşmanın koşullarının mültecilerin yerleştirilmelerine yönelik kapsamlı bir anlaşma ile Türkiye'nin sınırlarını daha sıkı kontrol etmesi karşılığında Avrupa'dan maddi destek alması olabileceğini vurguladı. AB'nin, potansiyel bir üyesinin içindeki gelişmelere de uyum sağlamasının önemine dikkat çekti.


#The Economist
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#batı medyası
8 yıl önce
default-profile-img