|

Erdoğan'ın gönderdiği bisikletler Gazzeli çocukları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye gönderdiği bisikletler yetim çocukların eline ulaştı. Gazzeli yetim çocuklar Erdoğan'ın hediye ettiği bisikletler karşısında "hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin" mutluluğunu yaşadı.

Yeni Şafak
11:08 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 08:23 - 23/09/2016 Cuma
AA

Gazzeli yetim çocuklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği hediye bisikletlerle "hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin" mutluluğunu yaşıyor.



Filistinli yetim İbrahim Ebu Riyale (11), boş vakitlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği bisiklete binerek geçirmekten duyduğu mutluluğun "tarifsiz" olduğunu söyledi. Babasını henüz bir yaşındayken kaybettiğini belirten İbrahim, birkaç gün önceye kadar akranlarının bisiklete binerek eğlenmelerini buruk duygularla izlerken bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan ve çok daha güzel bir bisiklete sahip olmanın gururunu taşıdığını dile getirdi.



Gazze'deki En-Nasr Mahallesi'nde yaşayan İbrahim, bisikletini okula gidip gelmesi için küçük kardeşine ödünç verdiğini kendisinin de çarşı ve pazar ihtiyaçlarını eve getirirken yeni bisikletini kullandığını anlattı. Bu şekilde babasının ölümüyle evin tüm sorumluğunu omuzlayan annesinin iş yükünü bir nebze de olsun hafiflettiğini ifade eden İbrahim, "Bizleri mutlu eden bu hediye için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerçekten teşekkür ederim." dedi.



İbrahim'in annesi Rola Ebu Riyale de hediye edilen bisiklet karşısında oğlunun yaşadığı mutluluğun kelimelerle anlatılamayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistinli çocukları mutlu etmek için harcadığı çabadan övgüyle söz eden Ebu Riyale, "Erdoğan, Filistinli çocukları önemsiyor, dikkate alıyor. Filistinli çocuklara kendi evlatlarıymış gibi davranıyor, onları oyuncaklarına kadar düşünüyor. Bizim elimizdense Erdoğan'a kuru bir teşekkür etmekten fazlası gelmiyor." ifadelerini kullandı.



"Bizler seni çok seviyoruz"

Gazze'nin batısında yaşayan Hattab el-Burunu (11) da şu sıralar en büyük eğlencesinin okuldan döndükten sonra kardeşiyle bisiklete binmek olduğunu söyledi. Hattab, "Bize bisikletler dağıtıldığında çok sevindim. Bisikletlerin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi olduğunu öğrendiğimde ise sevincimin yanına bir de gurur eklendi." diye konuştu.



Babasını birkaç yıl önce kaybettiğini belirten Hattab, "Buradan Türkiye Cumhurbaşkanı'na 'çok teşekkür ederim, bizler seni çok seviyoruz' diye seslenmek istiyorum." ifadesini kullandı.



Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Sacid Ebu Şaviş (10) isimli Filistinli yetim çocuk ise hediye bisikletini, kendisinin olmadığı zamanlarda diğer çocukların bozmasından endişe ettiği için evinin bir odasında muhafaza ettiğini anlattı.



Erdoğan'ın hediyesi olan bisikletin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Sacid, "Bisikletimi çarşıdan aldığımız ihtiyaçları eve taşımada kullanıyorum. Bu şekilde anneme yardım ediyorum. Zaman zaman da bisikletimi mahalledeki arkadaşlarıma sürmeleri için veriyorum." dedi.



Babasının ölmeden önce kendisine aldığı bisikletin bozulduğunu, annesinin ise ekonomik durumu elvermediği için bisikleti tamir ettiremediğini söyleyen Sacid, eski bisikletinin tamir edilmesini beklerken yeni bir bisiklete sahip olduğu için çok sevinçli olduğunu belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği 1000 adet bisiklet, Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yürüttüğü çalışma kapsamında geçen cumartesi gününden itibaren Gazzeli yetim çocuklara dağıtılmıştı.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Gazze
#Filistin
8 yıl önce