|

Esed düşecek

ABD Başkanı Barack Obama, “Esed düşecek ve bizim Suriye'de dağılmış parçaları toplayıp bir araya getirecek birine ihtiyacımız var” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 4/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

ABD Başkanı Obama, “Rusya'nın, Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırıları 'ılımlı muhalifleri' yerin altına itiyor” ifadesini kullanarak, bu saldırıların DAEŞ'i güçlendirdiğini kaydetti. Rusya'nın, Suriye yaklaşımını “felaket reçetesi” olarak değerlendiren Obama, “O, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) DAEŞ ve Esed'in gitmesi için savaşan 'ılımlı muhalifler' arasında ayırım yapmıyor” dedi.



BATAKLIĞA GİRDİ


Obama, Rusya'nın, Esed'i desteklemek için askeri bir çözüm yolu araması sebebiyle “bataklığa” gireceklerini söyledi. Esed'i, Suriye halkının gözünde tekrar bir lider statüsüne getirmenin imkansız olduğunun altını çizen Obama, “Putin'in Suriye'ye desteği, onun güçlülüğünden değil zayıflığındandır. Çünkü, müvekkili Esed'e artık silah ve para desteği yetmediği için, kendi hava araçlarını ve pilotlarını yerleştirdi.” ifadelerini de kullandı.







Putin'e ağır suçlama: Gangster ve çeteci


ABD'de Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Marco Rubio, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı söylemini sertleştirdi. Florida Senatörü de olan Rubio, Beyaz Saray'a yerleşmesi durumunda Rusya'yı çarpıcı şekilde yalnızlaştıracağını söyleyerek Moskova üzerindeki müeyyideleri ağırlaştırma sözü verdi. Iowa eyaletinde ulusal güvenlik forumuna katılan Rubio, kendisi başkan olur olmaz “Putin, hak ettiği üzere, gangster ve çeteci muamelesi görecektir” dedi.



#obama
#putin
#suriye
9 yıl önce