|

Esed 'tarihi' yok ediyor

Tarihi Maarratu'n Numan Mozaik Müzesi'nin büyük kısmı Esed güçlerinin saldırıları sonucu yıkıldı. Yaşanan olay 'saldırlardan canlı cansız herkes nasibini aldı' sözleriyle değerlendirildi.

Yeni Şafak
20:19 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 22:21 - 19/06/2015 Cuma
AA

Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle Suriye'nin İdlib kentindeki Maarratu'n Numan Mozaik Müzesi'nde büyük yıkım meydana geldiği bildirildi.



Açıklamalarda bulunan İdlib'deki muhalif Özgür Avukatlar Birliği üyesi Zekeriyya el-Hıraki, "Maarratu'n Numan pek çok defa varil bombalı saldırıya maruz kaldı. Bu saldırılardan canlı cansız herkes nasibini aldı" dedi.



Yüzyıllardır ziyaretçilerin uğrak noktası olan müzede meydana gelen yıkımdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Hıraki, "DAEŞ, Irak ve Suriye'de tarihi eserleri yıktığında uluslararası toplum kıyameti koparıyor ancak Esed rejiminin yaptıklarına karşı kılını bile kıpırdatmıyor. Bu bir çifte standarttır" diye konuştu.



Maarratu'n Numan Mozaik Müzesi bünyesinde, bin 600 metrekarelik bir alanda sergilenen farklı devirlere ait mozaiklerin yanı sıra Osmanlı döneminde inşa edilen ve İstanbul'dan Şam'a giden kafilelerin dinlenmek için kullandığı Murat Paşa Han'ı bulunuyor.




#esed
#müze
#tarihi
#yıkım
9 yıl önce