|

Esed ve müttefiklerine yaptırım hamlesi

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada, Esed ile ittifak kuran kişi ve kurumlara yaptırım uygulama kararı aldı. Alınan karar ile ilgili yayınlanan ortak bildiride Rusya ve İran da Esed konusunda uyarıldı.

Yeni Şafak
17:29 - 7/12/2016 Wednesday
Güncelleme: 17:43 - 7/12/2016 Wednesday
Diğer

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada'nın imzası bulunan ve Beyaz Saray basın merkezi tarafından yayınlanan ortak bildiriyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile ittifak kuran kişi ve kurumlara yaptırım uygulanması talep edildi.



ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada'nın liderleri, Beşar Esed ile ittifak kuran kişi ve kurumlara yaptırım uygulanması için taleplerini ileten ortak bir bildiri yayınladı.



ABD'de Beyaz Saray basın merkezi tarafından yayınlanan ortak bildiriye göre bu ülkeler ayrıca Rusya ve İran'ın Halep'teki krizin çözümü için Suriye hükümetine acilen telkinde bulunması gerektiğini belirtti. Bildiride "Suriye rejimine destek olan ve onun lehinde adımlar atan birey ve kurumlara yönelik ilave kısıtlayıcı önlemler almaya hazırız" ifadesi yer aldı.




#Esed
#ABD
#Fransa
#İran
#Rusya
#Yaptırım
7 years ago