|

Esed ziyareti koltuktan etti

Esed ile görüşen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt’un başkanlıktan alınması için harekete geçildi. AKPM Başkan Yardımcısı Georgiy Logvinskiy, işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Avrupa Konseyi de Agramunt’un başkan sıfatıyla resmi ziyaretlerde bulunma ve başkan sıfatı kullanma yetkisini elinden aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:55 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Esed ziyareti koltuktan etti
​Esed ziyareti koltuktan etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt’un, mart ayı sonunda Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma üyeleri ile Suriye’yi ziyaret ederek Beşar Esed ile görüşmesi nedeniyle temsil yetkisi elinden alındı. AKPM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, AKPM Başkanı, 20 başkan yardımcısı, siyasi grupların ve komitelerin başkanlarından oluşan AKPM Büro, tartışmalı ziyareti görüşmek üzere toplanarak, 65 yaşındaki İspanyol AKPM Başkanı hakkında “güvensizlik kararı” aldı. Agramunt’un AKPM Başkanı sıfatıyla ziyaret gerçekleştirmesi, toplantılara katılması veya resmi açıklama yapma yetkisi elinden alındı.

İSTİFA MEKTUBU GÖNDERMEDİ

Büro toplantısı sonrası bir açıklama yapan AKPM Başkan Yardımcısı İngiliz Parlamenter Sir Roger Gale, yönetmelik gereği AKPM Başkanı’nın görevden alınamadığını hatırlatarak, “Başkan toplantıya katılmamayı tercih etti ve bir istifa mektubu da göndermedi. Büro, bu adımları atmak zorunda kaldı.” dedi.Pazartesi günkü AKPM Genel Kurulu açılış oturumunda, Başkan Agramunt’un mart ayı sonunda İtalyan, İspanyol, Çek ve Rus milletvekillerinden oluşan bir heyetle Suriye’yi ziyaret ettiği ve Esed ile görüştüğü belirtilmişti.

OYLAMAYLA GİDECEK

AKPM'nin bir komisyonunun, kurumun başkanı Pedro Aframunt’un görevden alınması için işlem başlattığı belirtildi. Sputnik’te yer alan haberde Georgiy Logvinskiy demecinde, bir komisyonun, Agramunt’un görevden alınması için yönetmelikte yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

#Beşar Esed
#AKPM
#Pedro Agramunt
7 yıl önce