|

Etiyopya Başbakanı 'şeker kıtlığı' yüzünden halkından özür diledi

Etiyopya Başbakan Desalegn, "Şeker kıtlığı sebebiyle halkımızdan özür diliyorum" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
09:09 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 09:15 - 10/11/2017 Cuma
AA
Arşiv
Arşiv

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, ülkede son 2 aydır devam eden, protestolara ve tepkilere neden olan şeker kıtlığı nedeniyle vatandaşlarından özür diledi.

Desalegn, yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, ülkedeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkent Addis Ababa'da ve ülkenin diğer birçok bölgesinde süren şeker kıtlığına değinen Başbakan Desalegn,
"Şeker kıtlığı sebebiyle halkımızdan özür diliyorum."
diye konuştu.

Kıtlığın, mevsimsiz yağışlar ve yeni şeker fabrikalarının üretime başlamakta gecikmesinden kaynaklandığını söyleyen Desalegn, hükümetin ithalata hız vererek sorunun üstesinden gelmeye çalıştığını ve problemin yakın zamanda ortadan kalkacağını belirtti.



"Sorun liderlerde"

Hailemariam Desalegn, Ulusal Güvenlik Konseyinin, ülkenin Oromiya ve Somali eyaleti sınırındaki çatışmalar ve gerginlik hakkında detaylı bir soruşturma başlattığını, çatışmalar nedeniyle yerinden olan kişilerin rehabilitasyonu için de bir ekip kurulmasına karar verildiğini kaydetti.

Başbakan Desalegn, bölgedeki sorunun partiler arasındaki gerginlikten kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair soruya ise "Sorun partiler arasında değil, liderlerde." yanıtını verdi.

Desalegn, Etiyopya'nın önde gelen zenginlerinden Muhammed Alamoudi'nin Suudi Arabistan'da gözaltına alınmasına ilişkin de
"Etiyopya hükümeti diplomatik kanallarla konuyu takip ediyor. Gözaltının Etiyopya'daki yatırımları etkilemeyeceğine inanıyoruz."
ifadelerini kullandı.

Çifte vatandaşlığı olan ve Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan 71 yaşındaki Alamoudi, dünyadaki en zengin 2'nci Suudi Arabistan vatandaşı olarak biliniyor.

Etiyopya'da 4 milyar dolarlık yatırımı bulunan Muhammed Alamoudi'nin gözaltına alınmasının ardından ülkedeki iş dünyasında endişe yaşanmıştı.

#Desalegn
#Etiyopya
6 yıl önce