|

Evet'e yasak PKK'ya serbest

Almanya’nın 11 Mart’ta terör örgütü PKK bayrakları ile teröristbaşı Öcalan’ın fotoğraflarına koyduğu 5 sayfalık yasak sadece 7 gün sürdü. Frankfurt sokakları dün ‘Nevruz’ kılıfıyla binlerce PKK’lının, Öcalan fotoğrafları ve PKK bayrakları ile gösterisine sahne oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 11:14 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Almanya'nın 11 Mart'ta terör örgütü PKK bayrakları ile teröristbaşı Öcalan'ın fotoğraflarına koyduğu 5 sayfalık yasak sadece 7 gün sürdü. Frankfurt sokakları dün 'Nevruz' kılıfıyla binlerce PKK'lının, Öcalan fotoğrafları ve PKK bayrakları ile gösterisine sahne oldu. Alman polisi yaşanan skandalı sadece seyrederken, Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere 'asla müsaade edilemeyecek' demişti.



ÖCALAN PANKARTI SERBEST


Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerinin baş tacı edildiği Avrupa ülkelerinde skandallar bitmiyor. Almanya İçişleri Bakanlığı bir hafta önce, aralarında PKK'nın Suriye uzantısı olan, ABD destekli YPG'nin bayrağı ve PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının da bulunduğu 33 sembolün ülkede kullanılmasını yasakladı. Almanya'nın bu yasağının göstermelik olduğu ise dün ortaya çıktı. Karardan sadece 7 gün sonra binlerce terör sevici PKK bayrakları ve Öcalan'ın fotoğrafları ile Frankfurt sokaklarında yürüdü.



'ASLA İZİN VERİLMEYECEK' DENMİŞTİ


Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, eyalet içişleri bakanlıklarına ve senatörlüklerine gönderdiği yazıyla, Almanya'da yasaklı terör örgütü PKK'ya ait flama ve sembollerinin kullanılmasına izin verilmemesini istemiş ve asla göz yumulmaması gerektiğini belirtmişti. Uyarılan semboller ve bayraklar arasında sarı bez üzerinde bulunan Abdullah Öcalan posteri de yer alıyor.



ALMANYA'DAN İKİ YÜZLÜ TAVIR


Öte yandan tüm bunlara müsade eden Almanya, son 3 günde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Hannover, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'nın Bremen, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun Bad Wimpfen'de yapacakları konuşmalarına yasak getirerek iki yüzlü davranışını ortaya koymuştu.



  • Almanya'nın tavrı teröre destek
  • Almanya'nın terör mitingine izin vermesine Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki geldi. Almanya teröre açıkça destek verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman makamlarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirti. Kalın yaptığı açıklamada, “Türk milletinin seçilmiş temsilcilerinin vatandaşlarımızla buluşmasının tehlikeli olduğunu iddia edip, teröristlere meşru aktör muamelesi yapmanın izahı mümkün değildir. Yapılanlar açıkça teröre destek olmaktır" ifadelerini kullandı.
  • PKK yandaşlarının rgösterilerine izin verilmesini hasmane bir tutum olarak niteleyen Kalın, bunu toplantı hürriyetiyle açıklamaya çalışanları ciddiyete davet etti.
  • KARARI MİLLET VERECEK
  • Kalın, şunları kaydetti: “Esasen bugün (dün) Frankfurt'ta yaşanan skandalla birlikte bazı Avrupa ülkelerinin 16 Nisan referandumuna müdahale etmeye çalıştığını ve 'Hayır' kampanyasından yana açıkça tavır koyduğunu bir kez daha müşahade ettik. Avrupa ülkelerine tekrar hatırlatıyoruz: 16 Nisan'da kararı Avrupa değil, millet verecektir."
  • Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da Almanya'nın gösteriye izin vermesini "çifte standart" olarak niteleyerek kınadı.
#Almanya
#Frankfurt
#Türkiye
7 yıl önce