|

"Evinize hoşgeldiniz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa'nın Strazburg kentindeki temasları kapsamında Avrupa Konseyi binasına geldi. Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ile görüştü.Görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında Agramunt, Başbakan Davutoğlu'na "Evinize tekrar hoşgeldiniz" dedi.

Yeni Şafak
12:28 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 13:03 - 19/04/2016 Salı
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ile görüştü.



Davutoğlu, Strazburg'taki temasları kapsamında Avrupa Konseyi binasına geldi.



Başbakan Davutoğlu'nun konsey binasına gelişi sırasında bir grup Türk sevgi gösterilerinde bulundu. Bunun üzerine makam aracını durdurtan Davutoğlu, vatandaşların yanına giderek onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.



Daha sonra makam aracıyla Avrupa Konseyi binasına geçen Davutoğlu'nu, kapıda AKPM Başkanı Agramunt karşıladı. Şeref defterini imzalayan Başbakan Davutoğlu, ardından Agramunt ile görüştü.



Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulundu.



"Evinize tekrar hoşgeldiniz"


Davutoğlu, görüşmenin ardından Agramunt ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Türkçe'nin çalışma dili olmasından itibaren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde ilk defa bir Türk başbakanın Genel Kurul'a Türkçe hitap edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2010'da Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi başkanlığı yaptığı konseye tekrar gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



AKPM Başkanı Agramunt ise Başbakan Davutoğlu'nu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bir dönem AKPM Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Agramunt, "Evinize tekrar hoşgeldiniz, sizi ağırlamaktan onur duydum." diye konuştu.







#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi
#Pedro Agramunt
8 yıl önce