|

'Fas ile sınırımızın açılmasını temenni ediyoruz'

Cezayir Barış Toplumu Hareketi Başkanı Abdulmecid Munasıra, Fas sınırındaki Magniya kentinde yaptığı konuşmada Fas ile Cezayir'in sınır kapılarının açık kalması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
23:40 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:46 - 11/11/2017 Cumartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cezayir'in önde gelen İslami partilerinden Barış Toplumu Hareketi Başkanı Abdulmecid Munasıra, ülkesi ile Fas arasındaki sınır kapılarının açılması çağrısında bulundu.

Munasıra, 23 Kasım'da gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler kapsamında Fas sınırındaki Magniya kentinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin sınır kapılarının açık kalması gerektiğini söyledi.

Munasıra, "Sorunların yaşandığını biliyoruz. Ülkemizin sınırlarını koruyup, güçlendiriyoruz ancak bu, sınırların kapalı olmasını gerektirmiyor. Fas ile sınırımızın açılmasını temenni ediyoruz." dedi.

Cezayir ile Moritanya arasında iki gün önce imzalanan ve iki ülke arasındaki ilk sınır kapısının açılmasını öngören anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getiren Munasıra, şunları söyledi:

  • "Fas, birkaç gün önce ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusunu uzaya gönderdi. Fas ile Cezayir, 2000 yılından bu yana bu konuda rekabet ediyor. Sorunlar ve farklı politikalar olsa da kardeş ülkeler arasında neden iş birliği ve entegrasyon kurulmasın?"

Fas, Marakeş kentindeki terör saldırısının arkasında Cezayirliler olduğu iddiasıyla Ağustos 1994'te bu ülkenin vatandaşlarından vize talep etmeye başlamıştı. Cezayir, Fas'ın vatandaşlarından vize talebine cevap olarak Eylül 1994'te iki ülke arasındaki sınır kapılarını kapatmıştı.

Rabat hükümeti, sınır kapılarının açılmasına ilişkin taleplerini dile getirirken Cezayir, bunun için bazı şartlar öne sürüyor.

#Cezayir
#Fas
#Munasıra
#Sınır
6 yıl önce