|

FETÖ ABD'de güç kaybediyor

FBI'ın 2013’te baskın düzenlediği FETÖ bağlantılı Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu’nun yeni bir okul daha açma talebi ABD'de oy birliği ile reddedildi. 2013'te yapılan incelemelerde hukuksuz bir şekilde gelir elde ettikleri ortaya çıkan FETÖ okulları ile ilgili bilgi ve belgeler ABD basınında geniş yer bulmuştu.

Yeni Şafak
11:39 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 11:44 - 21/05/2017 Pazar
AA
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı okullar ABD'de güç kaybetmeye başladı.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı okullar ABD'de güç kaybetmeye başladı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konusunda Ankara’nın beklentilerini henüz karşılamayan ABD’de örgütün kan kaybı devam ediyor. Türkiye aleyhine lobi yapan FETÖ yanlılarının konferans ve toplantıları ilgi görmüyor. Son olarak Louisiana eyaletinde FETÖ bağlantılı Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu’nun yeni okul başvurusu Doğu Baton Rouge Parish Okul Kurulu tarafından reddedildi. Yerel medyanın aktardığına göre, FETÖ’nün okullarından birine, önceki gün eyaletin başkenti Baton Rouge’da bulunan okul kurulu tarafından red kararı çıktı. Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu’nun, ortaokul kısmına lise ekleyerek genişletme için yaptığı başvuru, kamuya açık bir toplantıda oybirliğiyle reddedildi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, FETÖ’ye ait okula 11 Aralık 2013’te baskın düzenleyerek tüm belgelerine el koymuş, ticari ilişkilerine dair soruşturma başlatmış, ancak ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Louisiana Middle District Federal Savcılığı soruşturmayı 31 Aralık 2015’te kapatmıştı. FETÖ’ye ait Pelikan Eğitim Vakfı tarafından işletilen ve 2009 yılından bu yana faaliyette olan okulun, ABD Gelir İdaresinin 2015 yılı verilerine göre federal ve eyalet bütçesinden yılda 6 milyon dolar aldığı belirtildi.

FETÖ’ye ait Louisiana’daki bir diğer okul olan Abramson Bilim ve Teknoloji Okulu ise 2007’de faaliyete geçmiş, rüşvet iddiaları, usulsüzlükler, küçük çocuklara yönelik uygunsuz şartlar ve uygulamalar nedeniyle Louisiana Eyaleti Okul Kurulu tarafından 2011 yılında FETÖ’ye ait vakıftan devralınarak kapatılmıştı. Örgütün, okulun kapanmaması için Teksas merkezli Atlas İnşaat ve Ticaret Şirketi kanalıyla Louisiana Eyaleti Okul Kurulu’nda bulunan bir resmi görevliye 25 bin dolar rüşvet teklif ettiği iddiası ABD basınında geniş şekilde yer almıştı

#ABD
#FETÖ
#Louisiana eyaleti
#FETÖ okulları
#FBI
7 yıl önce