|

FETÖ silah şirketi almış

Güney Afrika'daki FETÖ mensuplarının, Güney Afrika hükümetinin bilgisi dışında, bir silah şirketi satın aldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Güney Afrika'daki Ulusal Konvansiyonel Silahların Kontrolü Komitesi (NCACC) Başkanı "FETÖ olduklarını fark edemedik" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
14:34 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 6/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Güney Afrika'daki FETÖ mensuplarının bir silah şirketini satın aldığı ortaya çıktı.
Güney Afrika'daki FETÖ mensuplarının bir silah şirketini satın aldığı ortaya çıktı.

Afrika'da bulunan FETÖ mensuplarının Güney Afrika hükümetinden habersiz bir şekilde bir silah şirketi satın aldığı ortaya çıktı. Güney Afrika'daki Ulusal Konvansiyonel Silahların Kontrolü Komitesi (NCACC) Başkanı Jeff Radebe ülkedeki Rapport gazetesine verdiği demeçte FETÖ mensuplarının silah üreticisi Milkor'a katılmalarının farkında olmadıklarını söyledi.



Radebe, Kuzey Pretoria'da bulunan Milkor Zırhlı Araçlarının NCACC'ye kayıtlı olmadığını söyledi.



News24'te yer alan habere göre, şirketin pazarlama izni için NCACC'ye kayıtlı olmamasına rağmen, Milkor'un web sitesinde halihazırda zırhlı araç ilanı verdiği ortaya çıktı.



"Soruşturma başlatıldı"


Ulusal Savcılık Sözcüsü Luvuyo Mfaku, devlete karşı işlenen suçları araştıran birimin söz konusu iddiaların farkında olduğunu söyledi. Sözcü, “Bu tür konularda uzmanlaşmış olan Hawsk uzmanları, herhangi bir soruşturmada yardımcı olacaktır. Ama, soruşturma halen başlangıç aşamasındadır" dedi.



Türkiye'de hükümete yönelik darbe girişiminin arkasında bulunan Fetullah Gülen ile bağlantılı isimler arasında yer alan Vuslat Bayoğlu'nun bu işin arkasında olduğu belirtiliyor. Bayoğlu'nun ülkedeki çeşitli kömür madenciliği şirketlerinin direktörlüğünü yapıyor. Bayoğlu'nun Güney Afrika pasaportu bulunuyor ve ikamet iznine sahip.



Bayoğlu'nun kardeşi Serhat Bayoğlu'nun da Raci Yetiş ile birlikte, yerel bir şirketle birlikte Milkor'u geçen yıl satın alan yatırım şirketinin yöneticileri arasında bulunuyor.



Milkor geçen yıl N4/Panzer silah şirketinden satın alındı. İsmi Milkor Zırhlı Araçlar olarak değiştirildi.



Bir Türk diplomatına göre grubun silah imalatına karışması ciddi endişe kaynağı. Vuslat Bayoğlu'nun hukuk müşaviri Emma Sadleir, müşterisinin iddialar karşısında şaşırdığını söyledi. Sadleir, “Raporumuzda ismi verilen terör örgütü FETÖ'yü müşterimiz hiç duymadı" iddiasında bulundu. Açıklamada, “Müşterimiz, terörizm, terör örgütleri ve terör eylemlerini reddetti. Hiçbir zaman terörizm ile uğraşmadı ve bunu desteklemiyor. Müşterimiz Güney Afrikalı yetkililer tarafından hiç sorgulanmadı" denildi.



Şirketin çalışanları ise şirketin satılmasından sonra yeni sahiplerinden birinin Bayoğlu olduğunu söylüyor.








#FETÖ
#Güney Afrika
7 yıl önce