|

FETÖ ve PKK Almanya'ya esir aldı

Türkiye’nin büyük mücadele verdiği terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye her platformda arka çıkan Almanya, örgütlerin esiri altına girdi. Ülke menfaatlerinin aleyhine olmasına rağmen terör lobilerinin baskılarıyla hareket eden Almanya, önemli bir müttefikini kaybetmekle karşı karşıya.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 00:53 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ ve PKK Almanya'ya esir aldı
FETÖ ve PKK Almanya'ya esir aldı

Almanya siyaseti, terörist lobilere teslim oldu. Almanya’da PKK ve FETÖ lobilerinin siyasetteki etkisi artıyor ve ülkenin çıkar, menfaat ve politikalarının aleyhine olmasına rağmen baskıyla atılan adımlar Almanya’nın çıkarlarını tehdit ediyor. Bu tablo, Merkel’in Türkiye ziyaretlerinde net olarak gözlenmişti. Her Türkiye ziyareti öncesi “bu ziyaret Erdoğan’a yarar” eleştirileriyle karşı karşıya kalan Merkel, kapalı kapılar ardında Türkiye ile ilişkilerini korumak için büyük efor sarf ederken, kamuoyuna karşı ise tam tersi bir tablo çizmek zorunda kalıyor.

TERÖR LOBİLERİ YÖNETİYOR

Bu ikircikli tavır yaşanan son krizin ardından da sert açıklamalara karşın net yaptırımların ortaya konulamayışında gözleniyor. Bugün gelinen noktada Almanya’nın yıllardır Türkiye’yi kontrol etmek için büyüttüğü terörist lobilerin baskısıyla önemli bir müttefikini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı değerlendiriliyor. Berlin, ikili tavrıyla İncirlik’teki askeri varlığını kaybederek ağır bir fatura ödedi.


PKK VE FETÖ’NÜN KORUYUCUSU

Uzunca bir süredir Almanya’nın Türkiye siyaseti etki altında görünüm çiziyor. Türkiye terörle mücadele operasyonları başlatırken, bu operasyonlar karşısında en büyük itiraz PKK lobilerinin en güçlü olduğu Avrupa ülkesi Almanya’dan geliyor. Ermeni tasarısı tekrar ısıtılmak istendiğinde Almanya Parlamentosu devreye giriyor. Almanya, ülkesine gelen Suriyeli göçmen akınına karşı Türkiye ile ortaklık kurmak suretiyle önlem almaya çabalarken, Alman siyasetçiler Türkiye karşıtı terörist lobilerin yoğun baskısı altına alınıyor ve Almanya, çıkarlarına hizmet eden planları hayata geçiremiyor.

ÜLKEYİ MESKEN TUTTULAR

Son olarak FETÖ üyeleri de Almanya’yı mesken tuttu. Türkiye karşıtı PKK, FETÖ ve Ermeni lobilerinin en büyük destekçisi olan Almanya’da bu terörist gruplar her gün daha çok güçlendi. Türkiye’de barınamayanların yeni vatan tercihi Almanya oldu. Bugün ise hayli büyüyen bu terörist lobiler Almanya’nın siyasetini ve dış politikasını yönlendirir noktaya geldi. 

Türkiye’ye
karşı besledi

Almanya yıllardır Türkiye’yi terörize eden kesimlere ve gruplara ev sahipliği yapıyor. Almanya, yıllar önce PKK terör örgütü ve sözde liderlerini Türkiye’yi kontrol amaçlı olarak barındırmaya başladı. Çok sayıda terörist lider, Türkiye planlarını bu ülkede yahut Alman görevlilerin de bulunduğu toplantılarda planladı. Almanya, ülkesine sığınan bu teröristleri uluslararası hukuka aykırı davranmak ve anlaşmaları göz ardı etmek suretiyle teslim etmeye yanaşmadı. Almanya, baskı altındaki siyasetini sürdürmesi halinde önemli bir müttefikini ve NATO ortağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

#NATO
#Almanya
#Türkiye
#PKK
#FETÖ
7 yıl önce