|

FETÖ'cü komiser FBI'dan para aldığını itiraf etti

New York'ta Reza Zarrab'ın yargılandığı kumpas davasında, tanık olarak ifade vermeye devam eden firari FETÖ'cü komiser Hüseyin Korkmaz, FBI'dan 50 bin dolar aldığını itiraf etti. FETÖ-FBI ittifakını açıkça ortaya koyan firari FETÖ'cü, yapılan ödemeler ile ABD'de çalışmadan geçinebildiğini belirtti.

Yeni Şafak
00:24 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:24 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ARŞİV: New York'taki kumpas davasına ilişkin olarak duruşma salonundan paylaşılan çizim.
ARŞİV: New York'taki kumpas davasına ilişkin olarak duruşma salonundan paylaşılan çizim.

New York'taki Türkiye'ye yönelik kumpas davasında tanık olarak ifade veren FETÖ'cü komiser Hüseyin Korkmaz, FBI ile FETÖ'nün gizli ortaklığını deşifre eden ifadeler kullandı.

ABD medyasından davayı takip eden gazeteciler, firari FETÖ'cü komiserin FBI'den 50 bin dolar aldığını itiraf ettiğini söyledi.


'17-25 tamamen bağlı'
FETÖ'cü Korkmaz, 17-25 Aralık kumpas soruşturmasında
davada hiçbir şekilde yer almadığını
ifade ederken, ABD'deki yargılamada ise tam tersini belirtti. Korkmaz, mahkemede "
17-25 Aralık davası tamamen bana bağlıydı
" ifadelerini kullandı.

Hakan Atilla'nın avukatları ise "Hüseyin Korkmaz'ın Türkiye'den sağladığı delillere yönelik" itirazlarını aktardı.



FBI parasıyla geçiniyor

ABD’de yaşadığını ve çalışmadığını söyleyen Korkmaz, ABD hükümetinden yardım alıp almadığı sorusunu "Savcılık toplam 900 dolar verdi, FBI 50 bin dolar verdi" şeklinde yanıtladı.

Kaldığı evin savcılık tarafından tuttuğunu ve kirasını savcılığın ödediğini de açıklayan Korkmaz, yapılan yardımların hiçbirini kendisinin talep etmediğini belirtti.




ABD'de Hakan Atilla davasında tanık olarak dinlenen FETÖ firarisi eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye'den nasıl kaçtığını ve kaçarken
17-25 Aralık kumpasına ait belgeleri
nasıl beraberinde kaçırdığını anlatmıştı.
Belgeleri Amerikan kuvvetlerine teslim etti

İlk girdiği ülkeden pasaport temin edemediğini, başka bir ülkeye geçtiğini ve orada da pasaport alamadığı için üçüncü bir ülkeye gittiğini belirten Korkmaz, bu ülkede kendi adına düzenlenmemiş bir pasaport edindiğini anlatmıştı.


Delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade eden Korkmaz, "Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım" demişti.

  • Korkmaz, bu ülkelerden Türkiye'ye iade edileceğinden korktuğu için ABD'ye kaçmaya çalıştığını savunmuştu.
"Beni ABD kaçırdı"

Korkmaz, ABD'li emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların verdiği destek sonucu ABD'ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında direkt olarak teslim ettiğini ifade etmişti.

  • Öte yandan, davanın yavaş ilerlediğini belirten yargıç Richard Berman, sürecin hızlandırılması için savcılık ve Atilla'nın avukatlarıyla görüştü.
#New York
#Zarrab
#Hüseyin Korkmaz
6 yıl önce