|

Filistin'den ABD'ye Mescid-i Aksa çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye "vatandaşlarının Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif ziyaretlere katılmasını" engelleme çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
16:20 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:24 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Radikal Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya provokatif ziyaretleri devam ediyor. Dün onlara, ABD'nin Utah senatörü de katıldı." denildi.



Mescid-i Aksa'ya bu şekilde giren ve kutsalları taciz eden Yahudi yerleşimciler arasındaki ABD vatandaşlarının azımsanmayacak bir oranda olduğu vurgulanan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığından Yahudi yerleşimcilerin provokatif Mescid-i Aksa ziyaretlerine, senatörlerinin katılmasına izin vermemesini talep ediyoruz. Bunu Filistin'in iç işlerine yönelik açık bir müdahale şeklinde değerlendiriyoruz. Bu durum, söz konusu grupların yaptığı provokatif girişlerin onaylandığı şeklinde yansıyor. Bu gruplar, aynı zamanda Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeyi hedefliyor." denildi.



ABD'nin Utah senatörü Mike Lee dün bir grup Yahudi yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya girmişti.



Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.



Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girmesi sebebiyle çoğu zaman Aksa Külliyesi'nde gerginlikler yaşanıyor.





#Filistin
#ABD
#Mescid-i Aksa
#İsrail
8 yıl önce