|

Fırat Kalkanı sayesinde nefes aldık

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevat Ebu Hatab, ülkede muhaliflerin kontrolündeki alanın yüzde 40 civarında olduğunu söyledi. Hatab, "Suriye halkının korkusuz nefes alabildiği tek alan TSK'nın Fırat Kalkanı Operasyonuyla DAEŞ ve PYD’den temizlediği bölge" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD, İran ve Rusya'nın son zamanlarda Suriye ve Irak'ta artan saldırıları bölge halkını zor durumda bırakmaya devam ediyor. Yeni Şafak'a konuşan Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevat Ebu Hatab son dönemde artan bu saldırıların nedeninin her iki bölgeyi paraçalama kastıyla yapıldığını, tek umutlarının ise Türkiye himayesinde Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak yeni bir hat olduğunu söyledi. 2011 yılında, 40 yıllık dikatör yönetime son vermek ve özgürlüklerine kavuşmak için sokaklara çıktıklarını söyleyen Hatab, “Kısa sürede ülkenin yüzde 70'inde kontrol sağladık. Ancak, emperyalist ülkeler bu talebimizi boğmak için tüm gücüylle saldırdı. Şu anda ülkenin yüzde 70'i her an ölümü soluyor. Dera, Lazkiye, Halep, Rakka ve Deyr ez-Zor da yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, ülkemiz parçalanma tehlikesi ile yüz yüze. Yapılan tüm saldırıların hedefi, Suriye'yi parçalamak” diye konuştu.



KUZEY'DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK


Şu anda ülke genelinde yüzde 40'lık bir alanın muhalifler tarafından kontrol edildiğini belirten Başbakan Ebu Hatab, “Suriye halkının korkusuz nefes alabildiği tek alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonuyla DAEŞ ve PYD'den temizlediği Suriye'nin Kuzeyi'ndeki Cerablus, Azez, Mera hattındaki bin 300 kilometre karelik bölge. Burada dostlarımızın da desteği ile yeni bir ordu, yeni bir sanayi, tarım alanları, hastane ve üniversiteler tesis edebiliriz. Bu konuda güvendiğimiz ve hep yanımızda olacağına inandığımız tek ülke ise Türkiye” dedi.



İNSANLAR DÜNYANIN UMURUNDA DEĞİL


Suriye halkının yaşadığı bu insanlık dramına dünyanın gözlerini kapattığını söyleyen Ebu Hatab şöyle devam etti: “300 bin civarında sivil masum insanın kuşatma altında olduğu Halep, Şam ve Humus, dahil 11 farklı yerleşim birimindeki 650 bin Suriyeli'nin kuşatıldığı bir dönemde uluslararası toplum yalnızca enerji koridorumuz Rakka, Deyr ez-Zor gibi şehirlerle ilgileniyor. Madaya, Yermuk, Doğu Gut'a, Daraya gibi yaklaşık 5 yıldır kuşatma altında olan ve kuşatma nedeniyle zor zamanlar yaşayan insanların durumu dünyanın umurunda değil.”



YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK


Suriye'nin özgürlüğüne kavuşması için direnmeye devam edeceklerini söyleyen Ebu Hatab, “Başta Tel Abyat olmak üzere, Menbiç ve Afrin öncelikli kurtarılmayı bekleyen beldelerimiz. İnşallah El-Bab sonrası bu işgal altında bulunan beldelerimizi Türkiye ile müşterek özgürleştireceğiz” şeklinde konuştu.


#Cevat Ebu Hatab
#PYD
#Suriye
7 yıl önce