|

Floransa’da su şebekesinde çatlak göçüğe yol açtı

İtalya’nın dünyaca ünlü Floransa kentinin içme suyu şebekesinde oluşan çatlak, tarihi kentin merkezinde göçüğe yol açtı. Göçük sebebiyle park halindeki 20 kadar araç su altında kaldı.

Yeni Şafak
15:46 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:53 - 25/05/2016 Çarşamba
AA
Floransa'da Uffizi Galerisi'nin karşısında yer alan caddedeki göçük sebebiyle park halindeki 20 kadar araç su altında kaldı.
Floransa'da Uffizi Galerisi'nin karşısında yer alan caddedeki göçük sebebiyle park halindeki 20 kadar araç su altında kaldı.

Gece yarısı meydana gelen olayda, şehri ikiye bölen Arno Nehri kıyısındaki Lungarno Torrigiani Caddesi'nin altından geçen içme suyu şebekesinde oluşan çatlak, caddenin 200 metrelik bölümünde göçüğe neden oldu.



Kentin simgesi olan tarihi Vecchio Köprüsü yakınlarındaki, rönesans dönemi eserlerinin sergilendiği Uffizi Galerisi'nin karşısında yer alan caddedeki göçük sebebiyle park halindeki 20 kadar araç su altında kaldı.



İtfaiye ile sivil savunma ekiplerinin, sabah göçük bölgesini ulaşıma kapatarak önce suyu tahliye ettiği, ardından güvenlik önlemleri alarak göçükteki araçları kurtarmaya başladığı bildirildi. Göçük bölgesinde jeolog ve inşaat mühendislerinin de incelemelerinin sürdüğü kaydedildi. Göçüğün gece saatlerinde yaşanmış olması sebebiyle ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.



Hasar çok büyük


Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella da yaptığı açıklamada, “Çok ciddi bir göçük. Yaralımız yok ancak hasarımız çok fazla.” dedi.



Göçük bölgesine yakın semtlerde su kesintisine gidilirken, halkın marketlerdeki su stoklarını hızla bitirdiği öğrenildi. Yine olay yerine yakın tarihi turistik Pitti Sarayı da ziyarete kapatıldı.



Yetkililerin caddenin bir cephesinin Arno Nehri yatağına bakan duvar olması sebebiyle göçüğün daha da büyümesinden ya da yeni göçükler oluşmasından endişe duyduğu ifade edildi.








#İtalya
#Floransa
#Göçük
8 yıl önce