|

Fransa'da insanlık suçu

Fransız polisinin Calais’deki mültecilere yönelik hukuksuz uygulamaları İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün son raporunda ortaya çıktı. Rapora göre, polis, mültecilere uyurken ya da tehlike teşkil etmedikleri durumlarda bile biber gazı ile istismarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:28 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fransa'da insanlık suçu
Fransa'da insanlık suçu

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) son raporu, Fransa’nın Calais kentinde bulunan mülteci kampındaki mültecilere yönelik polis istismarını gözler önüne serdi. Çarşamba günü yayınlanan raporda, Calais polisinin mülteciler üzerinde, uyurken ya da herhangi bir tehlikeli durum olmasa da biber gazı kullandığı belirtildi. HRW, Fransız resmi mercilerini durumu görmezden gelmekle suçladı.

YETKİLİLER REDDETTİ

HRW raporunu reddeden mahalli yetkililer, iddiaları “karalayıcı” olarak nitelendirdi. Pas-de-Calais valisi Fabien Sudry yaptığı açıklamada, “Polis güçleri hukuk çerçevesinde hareket etmektedir” ifadelerini kullandı. HRW, raporun, Calais mülteci kampında kalmış 60’tan fazla mülteci ile görüşülerek hazırlandığını açıkladı. Yaklaşık 7 bin kişiye ev sahipliği yapan Calais Kampı, Ekim 2016’da kapatılmıştı.

#Fransa
#Avrupa
#Mülteci
7 yıl önce