|

Fransa’da ırkçı yangın

Fransa’nın Almanya sınırındaki Mulhouse kentinde Türk kökenlilerin yaşadığı binada gece yarısı yangın çıktı. Üçü Türk 5 kişi yanarak can verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:06 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Irkçı saldırı şüphesi
Irkçı saldırı şüphesi

Fransa’da Türk nüfusunun yoğun olduğu Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi’nde önceki gece çıkan yangında 3’ü Türk 5 kişi yaşamını yitirdi, 3’ü ağır 8 kişi de yaralandı. Fransız Savcılığı, olayın çok büyük bir ihtimalle kundaklama olduğunu açıkladı. Türkiye’nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, 5 katlı binanun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede yapıyı etkisi altına aldığı bilgisini paylaştı. Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından biri Kahramanmaraşlı, ikisi de Bayburtlu olduğu belirtildi. Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner de ölen 5 kişiden 4’ünün çocuk olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fransa’da 3 Türk vatandaşının can verdiği yangınla ilgili olarak, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa’ya yolladık” dedi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaparak, “Fransa’nın Mulhouse kentinde çıkan yangında Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin’i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz.” dedi.

#Fransa
#Türkiye
#Türk Mahallesi
7 yıl önce