|

Fransa dörde bölündü

Fransa’da seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gitti. Geniş güvenlik önlemleri altında 69 bin 245 seçim merkezinde gerçekleşen oy kullanma işleminde 50 bin polis ve jandarmanın yanı sıra 7 bin asker görev yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:20 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fransa dörde bölündü
Fransa dörde bölündü

Akşam saatlerinde açıklanan sandık çıkış anketlerine göre 4 aday da birbirine yakın oylar aldı. Siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura kaldı. Macron oyların yüzde 23,7'sini alarak seçimden birinci çıktı. Le Pen de yüzde 21,7'lik oy oranıyla ikinci oldu. Merkez sağdaki François Fillon ve aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19,5'er oy aldı. İlk tur seçimin resmi sonuçlarının 26 Nisan Çarşamba gününe kadar açıklanması bekleniyor.

  • Fransa'da cumhurbaşkanlığı için yarışan 4 aday da birbirine yakın oylar aldı. Sandık anketlerine göre Macron yüzde 23,7 ile birinci, aşırı sağcı Le Pen 21,7 ile ikinci oldu. İki lider ikinci tura kaldı.


‘Nusret’li oy kullanma çağrısı

Fransa İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından, restoranında müşterilerine hazırladığı etlere tuz atma şekliyle dünya çapında fenomen haline gelen iş adamı Nusret’in fotoğrafını paylaşarak oy kullanma çağrısı yaptı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yayımlanan mesajda, “Yaşadığınız şehre bağlı olarak saat 19.00 veya 20.00’ye kadar oy kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi. Fransa İçişleri Bakanlığının Nusret’li çağrısı Twitter’da kısa sürede en çok paylaşılan tweet oldu.

#Fransa
#Seçimler
#Fransa İçişleri Bakanlığı
7 yıl önce