|

Fransa’ya Türk lisesi

Fransa'nın ilk Türk ve üçüncü Müslüman lisesi açıldı. Fas ve Tunus kökenli öğrencilerin de olduğu lisede Fransa genel lise müfredatı takip edilecek. Okulda seçmeli olarak din dersleri, Türkçe, Arapça, hat ve ebru dersleri olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 19:12 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Fransa'nın ilk Türk Lisesi olan Yunus Emre Lisesi eğitime başladı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) arazisinde, 2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 3 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen lise, Fransa'nın ilk Türk ve üçüncü Müslüman lisesi oldu.


Yunus Emre Lisesi Proje Koordinatörü Murat Ercan, 350 kişi kapasiteli lisenin halihazırda hepsi mülakatla alınan 22 öğrenciye eğitim vereceğini bildirdi.



HAT DERSİ DE VAR


Yıl içerisinde nakille daha fazla öğrenci beklediklerini ifade eden Ercan, önümüzdeki yıl açılacak yurt binasıyla sağlanacak kapasite sayesinde, Strazburg dışından da öğrenci kabul edeceklerini söyledi. Öğrenci ve öğretmenlerinin çoğu Türk olan Yunus Emre Lisesi'ne Fas ve Tunus kökenli öğrenciler de kayıt yaptırdı. Fransa genel lise müfredatını takip edecek okulda seçmeli olarak din dersleri, Türkçe ve Arapça dilleri eğitimi de verilecek. Hat, ebru ve tezhip atölyeleri de kurulacak.


#Yunus Emre Lisesi
#Türk Lisesi
#Türkçe
#Arapça
9 yıl önce