|

Fransız AFP'den AA'ya karalama kampanyası

Son yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği yayın başarısına rağmen paralel yapıya yakın medya organları tarafından hedef gösterilen Anadolu Ajansı, yurt dışında da benzer bir karalama kampanyası ile karşı karşıya. AA, Tunus seçimlerine ilişkin yayınları ile gölgesinde bıraktığı Fransız AFP'yi rahatsız etti.

16:55 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 17:26 - 23/11/2014 Pazar
Yeni Şafak

Tunus'ta geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Milletvekili seçimlerinde sonuçların en doğru alındığı Anadolu Ajansı şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransız Haber Ajansı AFP ile yarışıyor.


Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını verme başarısı uluslararası boyuta taşındı. Tunus'taki milletvekili seçimlerindeki habercilik anlayışıyla Fransız Haber Ajansı AFP'yi geride bırakan AA, Türkiye'deki seçimlerde paralel yapı medyasının yaptığı gibi AFP tarafından da hedef gösteriliyor. Fransız AFP, Anadolu ajansı ile ilgili kamuoyunda olumsuz kanaatlerin oluşması için sağda solda yalan yanlış haberler yaptırıyor.


AFP karalama peşinde 

Türkiye'nin gururu Anadolu Ajansı Türkiye'deki seçimlerden sonra Tunus seçimlerinde de 1 numaralı bilgi kaynağı olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay Tunus'ta gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde AFP'ye adeta nal toplatan AA, şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine AFP ile yarışacak.


 Fransız Haber Ajansı AFP, geçtiğimiz ay milletvekili seçimlerinde olduğu gibi, Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de AA ile ilgili karalayıcı haberler yaydığı öğrenildi. 

#AA
#AFP
#tunus seçimleri
9 yıl önce