|

Fransız belediye başkanından 'Le Pen' istifası

Fransa'da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Macron ve Le Pen ikinci tura kaldı. Fransa'daki bir belediye başkanı, ilçesinden Le Pen'e yüzde 38 oy çıkınca seçmenlere öfkelenip istifa edeceğini duyurdu.

Yeni Şafak
09:20 - 24/04/2017 Monday
Güncelleme: 09:39 - 24/04/2017 Monday
Yeni Şafak
​Annezin Belediye Başkanı ​Daniel Delomez​, ilçesinden ırkçı Le Pen'e yüzde 38 oy çıkması üzerine istifasını açıkladı.
​Annezin Belediye Başkanı ​Daniel Delomez​, ilçesinden ırkçı Le Pen'e yüzde 38 oy çıkması üzerine istifasını açıkladı.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu tamamlandı. İlk sonuçlara göre, Yürüyüş Hareketi'nin lideri Macron ve Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Le Pen ikinci tura kaldı. Macron oyların yüzde 23.7'sini alırken, Le Pen oyların yüzde 21.7'sini aldı.

"Ömrümü serserilere hizmet için harcamak istemiyorum"

Annezin Belediye Başkanı Daniel Delomez, ilçesinden ırkçı Le Pen'e yüzde 38 oy çıkması üzerine istifasını açıkladı. Delomez, Le Pen'in yüzde 38 oy aldığı bölgede istifa edeceğini duyurdu. Dolomez şu ifadeleri kullandı: "Ömrümü serserilere hizmet için harcamak istemiyorum. İstifa edebilirim."

Fransa'da sandık çıkış anketlerine göre, Yürüyüş Hareketi'nin lideri Macron ve Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Le Pen ikinci tura kaldı.

Tüm siyasiler devreye girdi: Macron'a oy verin

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sandık çıkış anketlerine göre Emmanuel Macron'un ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından Başbakan Bernard Cazeneuve başta olmak üzere birçok siyasetçi, ikinci tura kaldığı bildirilen ikinci aday aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine LePen'e karşı seçmenleri Macron'a oy vermeye çağırdı.

Le Pen'den ilk açıklama

Seçmenlerine teşekkür eden Marine Le Pen ise, "Fransız halkını Elysee'ye götürecek ilk aşama aşıldı. Bu bir kez ele geçen bir fırsattır. Vahşi küreselleşme medeniyetimizi tehdit ediyor." dedi.

Macron: Size söz veriyorum...
Fransa’da En Marche" (Yürüyüş) Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde sorunların çözümü önünde engel olan sistemi reformdan geçirme sözü verdi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu önde bitiren Macron, Paris'te seçmenlerine hitap etti.

Macron, "Eğer iki hafta sonra seçimi kazanırsam, 30 yıldır sorunların çözümü önünde engel olan sistemi reformdan geçireceğim." dedi.



#Fransa
#Le Pen
#Cumhurbaşkanlığı Seçimi
#Macron
7 years ago